Άκης Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του - Αποκλήρωσε στενούς του συγγενείς

«Συνδέει το θέμα με τις κλοπές του αρχείου του...»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άκης Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του - Αποκλήρωσε στενούς του συγγενείς

Η πρώτη διαθήκη που άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος άνοιξε εχθές 1/2, με την οποία ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποκληρώνει στενούς του συγγενείς, μάλιστα, πρόσφατα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ανακοινώνει την απόφασή του. Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής βρέθηκε, το πρωί της Τετάρτης 2/2, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6»

Οι δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Αλεξανδρή για την πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Θα δούμε εμπλοκή άλλων προσώπων που ενδεχομένως δεν περνάνε από το μυαλό μας. Υπάρχει περίπτωση η ιστορία να ξαναγραφτεί από την αρχή», είπε ο δικηγόρος. Η πρώτη άνοιξε χθες και είχε σφραγιστεί τον Ιούνιο του 2019 μετά την αποφυλάκισή του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι κατόπιν αποφυλακίσεως ο εκλιπών προσπάθησε να βρει όσα έλειπαν για να εξηγήσει όσα υποστήριζε. Κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου που εκλάπη και ίσως από αυτά να προκύπτει ότι δεν είναι ο δικαιούχος των ποσών που καταλογίζονται», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλεξανδρής και συνέχισε:

Σε ερώτηση γιατί στην πρώτη διαθήκη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποκληρώνει πολύ στενούς του συγγενείς του, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε ότι «δεν είναι διαθήκες με τη στενή έννοια του όρου, αλλά κατάθεση ψυχής σε σχέση με αυτά που του συνέβησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του».

«Με την τελευταία του διαθήκη, πάλι κατά πληροφορίες, αρχίζει και συνδέει το θέμα με τις κλοπές του αρχείου του, ενώ όλα συνδέονται με την επιθυμία να συσταθεί ίδρυμα και αρχείο υπό την εποπτεία του γιου του», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Βίκυς Τσοχατζοπούλου

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (31/1) ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε τι περιείχε ακριβώς η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως εξήγησε η διαθήκη κινούνταν σε δύο άξονες. Στον πρώτο ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγούσε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει εκτός της διαθήκης κάποιους στενούς συγγενείς του ενώ στον δεύτερο άξονα μίλησε για το ίδρυμα που θέλει να δημιουργηθεί.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα.

Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον.

Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.