Eurovision 2022: Είναι οριστικό! Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του μουσικού διαγωνισμού

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Είναι οριστικό! Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του μουσικού διαγωνισμού

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες για την φετινή Eurovision 2022 προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη έναρξη του μεγάλου μουσικού διαγωνισμού όπου αναμένεται να διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας για 66η φορά.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο, από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου και η είδηση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Ποια θα είναι άραγε οι παρουσιαστές;

O πρώτος είναι ο Mίκα. Είναι τραγουδιστής με καταγωγή από τον Λίβανο, με μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία στην Ιταλία. Ακόμα ένας άντρας στην παρουσίαση της Eurovision και αυτός είναι Αλεσάντρο Κάτελαν.

Τέλος η γυναίκα της παρέας είναι η Λάουρα. Ξεκίνησε την πορεία της πριν από 29 χρόνια και σύμφωνα με την ίδια αγαπά το σούσι, αλλά και το φαγητό της ιδιαίτερης πατρίδας της, τα τορτελίνια.

Οι παρουσιαστές της φετινής Eurovision

Εξελίξεις με την διεξαγωγή της Eurovision 2022 στην Ιταλία

Με τις ημέρες να περνάνε όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε για την Eurovision 2022 όπου αναμένεται να διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας για 66η φορά. Την Τρίτη μάλιστα, έγινε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς - δείτε εδώ που θα εμφανιστεί η Ελλάδα.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, της οποίας έγινε απευθείας ανάθεση και όχι έπειτα από ψηφοφορία του κοινού.

Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν 10 και 12 Μαΐου. ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα.

undefined

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή αλλιώς Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα είναι μόλις 24 ετών ωστόσο έχει ήδη μία επιτυχημένη πορεία στην μουσική έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο επιτυχημένα album στην Νορβηγία. Αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα σε ηλικία τριών ετών η οικογένειά της μετανάστευσε στην Νορβηγία στην πόλη Tenfjord από όπου πήρε και το ψευδώνυμό της.

Από την δισκογραφική της πορεία ξεχωρίζουν το άλμπουμ της "Then I fell in Love" που που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο και το τραγούδι της "Troubled water" το οποίο ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά του Netflix " Spinning Out". Η Amanda Georgiadi έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο "role model awards" στο στο σκανδιναβικό φεστιβάλ μουσικής byLarm.

«Είμαι σε σοκ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη, και θέλω να πω ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' στην ΕΡΤ που με επέλεξε και θα κάνω όλα όσα μπορώ για να τους κάνω όλους υπερήφανους» δήλωσε στην εκπομπή "Στούντιο 4". Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έσπευσε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στην 101 ετών γιαγιά της οποία ζει στα Ιωάννινα.