Eurovision: Η Αλβανία διεκδικεί την πρωτιά με την Ronela - Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα

Άλλο ένα φαβορί στον διαγωνισμό

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Eurovision: Η Αλβανία διεκδικεί την πρωτιά με την Ronela - Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα

Μια μία έχουν αρχίσει και ανακοινώνονται οι συμμετοχές της φετινής Eurovision - δείτε εδώ την ελληνική συμμετοχή -, με τα φαβορί να είναι παραπάνω από ένα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας στις 10 - 14 Μαΐου, το οποίο μπορεί να φαίνεται μακρινό, όμως πάντα τέτοια εποχή οι χώρες ξεκινούν τις προετοιμασίες και επιλέγουν τα δυνατά τους χαρτιά, με στόχο να πετύχουν την πρωτιά.

Η σέξι Ρονέλα, με το τραγούδι της «Sekret», θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στον διαγωνισμό, η οποία όχι μόνο είναι ένα από τα φαβορί αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 17 καλλιτέχνες του Festivali i Këngës 60 και, τελικά, να επιλεχθεί.

Η συμμετοχή της Αλβανίας στην Eurovision

Η συμμετοχή της Ισπανίας που θυμίζει την Ελένη Φουρέϊρα

Στο Τορίνο της Ιταλίας φιλοξενείται φέτος ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, έπειτα από την τεράστια νίκη του ροκ συγκροτήματος Måneskin το 2021, με το τραγούδι "Zitti e buoni" ! Αρκέτες και αυτή τη χρονιά είναι οι συμμετοχές ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη για το ποιος θα είναι φέτος ο νικητής.

Ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες χώρες, η Ισπανία με την φετινή της συμμετοχή φαίνεται πως στοχέυει αρκετά ψηλά προσπαθώντας να αντιγράψει μία ήδη πετυχημένη συνταγή από το μακρινό 2018 όταν όλοι είχαν πάρει φωτιά με το Fuego της Ελένης Φουρέϊρα!

Αρκετές λοιπόν είναι οι κακιές γλώσσες, που υποστηρίζουν πως η φετινή διαγωνιζόμενη της Ισπανίας Chanel Terrero, είναι φτυστή η Ελένη Φουρέϊρα. Η όμορφη τραγουδίστρια που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Slomo", έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σχολιασμού των φαν του διαγωνισμού, καθώς παρατηρούνται πολλές ομοιότητες μεταξύ τους και το Twitter έχει πάρει...fuego από τότε.

Η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στην Eurovision

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2022 όπου αναμένεται να διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας για 66η φορά, φαίνεται πως έχει "κεντρίσει" για τα καλά το ενδιαφέρον των fans όπου ανυπομονούν πως και πως να δούνε ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Στον διαγωνισμό με το σύνθημα «The Sound Of Beauty», λαμβάνουν μέρος 41 χώρες, από τις οποίες οι 36 θα περάσουν από τους ημιτελικούς, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία (διοργανώτρια χώρα) πάνε κατευθείαν στον τελικό.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα από live κλήρωση, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 10 Μαΐου 2022.

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αλβανία
2.Λετονία
3.Ελβετία
4.Σλοβενία
5.Βουλγαρία
6.Μολδαβία
7.Ουκρανία
8.Λιθουανία
9.Ολλανδία
10.Νορβηγία
11.Ρωσία
12.Πορτογαλία
13.Δανία
14.Αρμενία
15.Αυστρία
16.Κροατία
17.Ισλανδία
18.Ελλάδα

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αυστραλία
2.Γεωργία
3.Κύπρος
4.Σερβία
5.Φινλανδία
6.Αζερμπαϊτζάν
7.Άγιος Μαρίνος
8.Ισραήλ
9.Μάλτα
10.Μαυροβούνιο
11.Ρουμανία