Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελέτη έναρξης

Με σημαιοφόρους τον Απόστολο Αγγέλη και τη Μαρία Ντάνου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελέτη έναρξης

Το μεσημέρι της Παρασκευής 4/2 ξεκίνησαν οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο και και πρόκειται να διαρκέσουν 16 ημέρες. Οι 2900 αθλητές από 91 χώρες του κόσμου που έφτασαν στο Πεκίνο, θα διαγωνιστούν σε 15 διαφορετικά αθλήματα.

Η τελετή έναρξης διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο της Κίνας στο Πεκίνο και έχει το προσωνύμιο «Η φωλιά του πουλιού», λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής του. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την είσοδο του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ενώ αμέσως μετά σειρά είχε η έπαρση της σημαίας της Κίνας υπό τους ήχους του Εθνικού ύμνου της χώρας.

Πρώτη μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρους τον Απόστολο Αγγέλη και τη Μαρία Ντάνου ενώ στις κερκίδες του γηπέδου βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αποστολής Σπύρος Καπράλος ενώ πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Η τελετή έναρξης των Χειμωρινών Ολυμπιακών Αγώνων και η είσοδος της Ελλάδας

Θοδωρής Ιακωβίκης: «Από θέμα κέρδους και υλικών αγαθών δεν αξίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης μίλησε στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής που συγκίνησε το πανελλήνιο πριν λίγο καιρό, αναφέρθηκε στις προσπάθειές του, τις δυσκολίες και τους αγώνες του.

«Νιώθω υπέροχα από όλη αυτή την αγάπη που έχω λάβει. Κουράστηκα να τρέχω μόνος μου και να μην μπορώ να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Κάποια στιγμή στη ζωή μου βρέθηκα να μην μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό το έξοδο. Ο φυσικοθεραπευτής μου από την καλή του την καρδιά με βοηθούσε και με βοηθάει μέχρι τώρα. Πρέπει να είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα για να τον πάρω τηλέφωνο.

Από θέμα κέρδους και υλικών αγαθών δεν αξίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα. Η ανταμοιβή είναι ηθική.

Έδωσα το 100% του εαυτού μου, ήξερα ότι είναι ο τελευταίος μου αγώνας. Ήθελα να το ευχαριστηθώ να το ζήσω και να το κουβαλάω μέσα μου».