Κατερίνα Βρανά: «Εκνευρίζομαι και απογοητεύομαι αλλά...» - Η εξομολόγηση για την υγεία της

«Έχω τεράστια ελπίδα για την Ελλάδα! Έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Βρανά: «Εκνευρίζομαι και απογοητεύομαι αλλά...» - Η εξομολόγηση για την υγεία της

Στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι του Σαββάτου 5/2 η Κατερίνα Βρανά. Η γνωστή stand up comedian μίλησε μεταξύ άλλων για τον εφιάλτη που πέρασε με την υγεία της.

Οι δηλώσεις της Βρανά

«Η δύναμη μου ήταν το χιούμορ μου, ότι δεν με πήρε από κάτω. Και τώρα εκνευρίζομαι και απογοητεύομαι αλλά είναι φυσιολογικό αλλιώς θα ήμουν στο ψυχιατρείο. Τίποτα από αυτά που έπαθα δεν ήταν τελειωτικό. Δεν μου είπαν ποτέ δεν θα ξαναπερπατήσεις, δεν θα ξαναδείς, μου είπαν “πάρ΄το πάνω σου”. Οπότε περιμένουμε να δούμε, πιστεύω μέχρι να πάω 70 θα έχω στρώσει.

Για κάποιο λόγο το κοινό ήταν έτοιμο, φοβόμουν γιατί ήξερα ότι είχαμε ταμπού. Όταν έκανα την πρώτη βραδιά, έγινε χαμός, ήταν ένα πάρτι από κάτω κι εκεί είναι που έχω τεράστια ελπίδα για την Ελλάδα γιατί έχουμε χιούμορ και έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε, πιο αργά από άλλες χώρες.

Αναφορικά με την κριτική που της ασκήθηκε για τη φορά που αυτοχαρακτηρίστηκε ως ανάπηρη είπε χαρακτηριστικά: «Με τις λέξεις θα παίξουμε; Αντί να γκρινιάξεις αν θα το πεις “ανάπηρη” ή “ειδικές ανάγκες” φτιάξε πρόσβαση».

"Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες"

Η Κατερίνα Βρανά ήταν καλεσμένη το πρωί της Κυριακής (28/11) στην εκπομπή Dot και μέσα σε όλα μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της που την άφησε ανάπηρη.

«Πλέον έχω μεγαλύτερη αίσθηση πνευματικότητας. Δεν πιστεύω σε έναν Θεό αλλά όταν ξύπνησα από το κώμα κατάλαβα ότι είμαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος το οποίο είναι γεμάτο αγάπη. Είχα ήδη αυτοάνοσο στον έντερο και αγνόησα κάθε σημάδι. Δεν είχα πάει να το κοιτάξω. Το 2016 δεν έκατσα πάνω από δύο εβδομάδες. Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες.

Όταν ξύπνησα από το κώμα και δεν μπορούσα να μιλήσω η οικογένειά μου πανηγύρισε. Όταν πήγα να πεθάνω έβλεπα ότι κάνω γιόγκα. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο για να ανοίξει ένας διάλογος, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση, η σωστή λέξη για την κατάσταση μου είναι “ανάπηρος”. Επειδή όμως ισούται με το σακάτης δεν το λέμε. Η κακιά λέξη είναι το σακάτης.

Όταν κάνω αστείο για την αναπηρία μου είναι πολιτικά ορθό γιατί το κάνω εγώ για τον εαυτό μου. Προτίμησα να εμβολιαστώ γιατί ο Covid αφήνει κατάλοιπα. Και δεν θέλω άλλα! Πόσα πια! Όλο αυτό το “εμβολιαστές-αντιεμβολιαστές” αφήνει ξεκρέμαστους ανθρώπους σαν κι εμένα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Την πληρώνει ο πιο αδύναμος».