«Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό» - Νέες αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις θυρίδες

«Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο ίδιος...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό» - Νέες αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις θυρίδες

Θρίλερ με τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου και θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται ποσά για τα οποία είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί ο εκλιπών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η τρίτη διαθήκη του είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ενώ μάλιστα η δίκη για τις διαθήκες πήρε αναβολή.

Τι συμβαίνει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις διαθήκες του

Δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews αναφέρει ότι δικαιούχοι, στις εν λόγω θυρίδες σε τράπεζα της Ελβετίας, δεν είναι ο εκλιπών πρώην υπουργός ή η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ενώ, σε αυτές περιέχονται χρήματα και περιουσιακά στοιχεία για τα οποία, ενδεχομένως να είχε καταδικαστεί ο πρώην υπουργός αλλά δε βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται ως δικαιούχους στις θυρίδες να δούμε γνωστά ονόματα που δεν έχουν ακουστεί ως σήμερα και δε συνδέονται απαραίτητα με τον Τσοχατζόπουλο.

Όπως είπε στη Real News ο δικηγόρος του εκλιπόντα, Νίκος Αλεξανδρής, «Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο ίδιος σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος». Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

Τι συμβαίνει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις διαθήκες του 

Ο Νίκος Αλεξανδρής σημείωσε, ακόμα, ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα να υπάρχουν περισσότερες από μία διαθήκες καθώς, σε κάποιες περιπτώσεις, ο εντολέας μπορεί να θελήσει να προσθέσει, να συμπληρώσει ή και να εξηγήσει κάτι, οπότε προχωρά στη σύνταξη μιας σειράς διαθηκών.

Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις που η μία διαθήκη αναιρεί την άλλη. Στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, όμως, οι τρεις διαθήκες δεν αναιρούν η μία την άλλη, αντιθέτως, κάθε επόμενη διαθήκη συμπληρώνει και επεξηγεί την προηγούμενη.

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την διαθήκη - «Είχε βάλει σκοπό να με κυνηγήσει...»

Λίγο καιρό μετά το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ένα νέο φωνητικό μήνυμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο οποίο ο πρώην υπουργός αναφέρει τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποκληρώσει πολύ στενούς του συγγενείς από την διαθήκη του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκεκριμένα άτομα είχαν βαλθεί να αμαβρώσουν την προσωπικότητά του και να τον διαβάλλουν.

«Είχε βάλει σκοπό να με κυνηγήσει. Να με διαβάλει, να με υπονομεύσει και να με καταστρέψει. Γι΄αυτό κέρδισε την απόρριψη, την καταδίκη και την καταγγελία από όλους. Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες, ότι είμαι θύμα δράσης μιας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η … (συγγενικό πρόσωπο), η … , όσο και μια σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου», ακούγεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ωστόσο, δήλώσε: «Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ευνοήθηκαν πολλοί όσο αυτός ήταν εν ζωή, συγγενείς και μη, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να φανούν αντάξιοι της τιμής αυτής, τουναντίον τον έβλαψαν και τον εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα τόσο ενώ ευρισκόταν στη ζωή, όσο και μετά τον θάνατό του.

Ελπίζω και εύχομαι να σεβαστούν όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες τις τελευταίες του επιθυμίες, όπως αποτυπώνονται με τις διαθήκες του, και να πράξουν τα όσα ορίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε αυτές, ως οφείλουν» δήλωσε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους».