Δημήτρης Λιγνάδης: "Έσπασαν" την σιωπή τους τα δύο φερόμενα ως θύματα λίγο πριν πραγματοποιηθεί η δίκη

«Ζητάμε από το δικαστήριο να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά μας»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης:

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου καθώς ο ίδιος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανδρών, τρεις ανηλίκων κι ενός ενήλικα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια ο οποίος είχε κάνει κάποιες πρόσφατες δηλώσεις είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή της δίκης για έναν μήνα ακόμη.

Από την άλλη, στην εκπομπή «Πρωινό» έκαναν δηλώσεις τα δύο φερόμενα ως θύματα εξ’ αυτών, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και θα έρθουν στην Ελλάδα για τη δίκη. Πιο συγκεκριμένα δήλωσαν: «Το δικαστήριο αρχίζει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και εμείς, τα θύματα, θα παραστούμε κανονικά, σύμφωνα με την κλήση που έχουμε λάβει για να αρχίσει η διαδικασία.

Περιμένουμε τη δικαίωσή μας, μέσα από μία δίκαιη διαδικασία χωρίς τη σπίλωση της προσωπικότητάς μας και χωρίς την ταλαιπωρία μας. Ζητάμε από το δικαστήριο να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά μας και να σεβαστεί τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχουμε για να παραστούμε σε μία δίκη, η οποία πριν ακόμα αρχίσει, έχει προαναγγελθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ότι θα επιδιωχθεί η διαιώνισή της, χωρίς ουσιαστικό λόγο».

Οι νέες πληροφορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Δεν έχει κατασχεθεί το laptop του Λιγνάδη» - Ξέσπασε ο δικηγόρος των θυμάτων λίγο πριν τη δίκη

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Πέμπτης (3/2) ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, λίγο πριν τη δίκη, και μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως δεν έγινε σωστή έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου.

«Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η δίκη. Σήμερα ή αύριο θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παραστεί και ο ίδιος στο δικαστήριο. Οι μάρτυρες είναι 20-21 άτομα, υπάρχει αρκετό αποδεικτικό υλικό, δυστυχώς όχι τόσο για εμάς ως πολιτική αγωγή ως προς τη στήριξη της κατηγορίας. Οι μάρτυρες και τα θύματα που εκπροσωπώ θα είναι όλοι εκεί, θα έρθουν από το εξωτερικό. Στη διάρκεια της δίκης θα δούμε σε ποια από τις δικασίμους θα κληθεί ο καθένας.

Θα είναι η πρώτη φορά που το ένα θύμα από αυτά που εκπροσωπώ θα δει, μετά από 10 χρόνια, τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι τον βίασε. Ως προς τα στοιχεία υπεράσπισης, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εάν κάποιος αδικήθηκε είναι η πλευρά των θυμάτων. Δεν έχει κατασχεθεί το laptop του κατηγορούμενου.

Το κινητό τηλέφωνο του κατηγορύμενου επίσης, κατασχέθηκε από τα χέρια του, μετά παραδόθηκε στον αδερφό του, και εκείνος το επέστρεψε στις αρχές μετά από ένα μήνα. Επί ένα μήνα δηλαδή το είχε στα χέρια του. Έγινε επιφανειακή έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, και έπειτα από δημοσιογραφικές παρεμβάσεις, έγινε εκ νέου έρευνα.

Η ανακριτική διαδικασία δεν ήταν στο επίπεδο διερεύνησης της καταγγελίας η πρέπουσα, δεν υπάρχει το πιο αξιόπιστο στοιχείο αυτού του είδους των εγκλημάτων, δηλαδή, της κατάσχεσης του ηλεκτρονικού υλικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.