«Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης...» - Η πρώτη ανάρτηση της Γεωργίας Μπίκα

Ανατριχιάζουν τα λόγια της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης...» - Η πρώτη ανάρτηση της Γεωργίας Μπίκα

Στην πρώτη της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram προχώρησε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, λίγο καιρό μετά την καταγγελία της για τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της πρωτοχρονιάς.

Η Γεωργία ευχαριστεί όσους την έχουν στηρίξει αυτές τις δύσκολες ώρες και σημειώνει πως «ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός και αυτό που ζητάει είναι η δικαίωση της ψυχής και η ηρεμία για την ίδια και για κάθε γυναίκα που φοβάται.

Η πρώτη ανάρτηση της Γεωργίας Μπίκα

«Έπειτα από έναν καταιγισμό αγάπης και “αγκαλιάς” από όλους εσάς, έχω να πω μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν αυτές τις δύσκολες μέρες. Δεν είμαι μόνο η Γεωργία του Λαγκαδά. Είμαι η γυναίκα Γεωργία η οποία διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπειά της. Ο δεύτερος βιασμός εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός. Θα τον αντιμετωπίσω όμως όπως και τον πρώτο με μια διαφορά: Με τις αισθήσεις μου και τα μάτια μου ανοιχτά. Με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση, γιατί όλοι εσείς είσαστε η δική μου μεγάλη οικογένεια.

Αληθινή αγάπη και σεβασμός αυτό είναι που θέλω να πετύχω, δικαίωση ψυχής και ηρεμία. Για εμένα και για κάθε γυναίκα που φοβάται… Ευχαριστώ που με αγκαλιάσετε».

Η πρώτη ανάρτηση της Γεωργίας Μπίκα

Στο φως το πόρισμα από τις τοξικολογικές της 24χρονης

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, για τις οποίες δημιουργήθηκαν πολλές αναταράξεις.

Συγκεκριμένα, ούτε αλκοόλ, ούτε φαρμακευτικές ουσίες βρέθηκαν από τον διπλό έλεγχο Ελλήνων και Ελβετών των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στην 24χρονη Γεωργία δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ή υπνωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει δεν δικαιολογεί την αδυναμία αντίδρασης, για την οποία έκανε λόγο στις καταθέσεις της.

Ωστόσο η εφημερίδα «Μπαμ» φέρνει στο φως ολόκληρο το πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σε ό,τι αφορά το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες.

Κατά τους Έλληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο.

«Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρει το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης