Άγιος Παΐσιος: Σήμερα η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα - Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς;

Όσα θα παρακολουθήσουμε στο σημερινό 10/2 πρώτο επεισόδιο

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: Σήμερα η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα - Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς;

Πρεμιέρα κάνει σήμερα 10/2 στις 22:30, η νέα, συγκλονιστική σειρά του MEGA, που αφηγείται τη ζωή του Αγίου Παϊσίου. Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», μάλιστα προβλήθηκαν αποκλειστικά πλάνα από το πρώτο επεισόδιο - δείτε εδώ το trailer και την υπόθεση της σειράς -. που θα παρακολουθήσουμε απόψε.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega, Άγιος Παΐσιος

Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του. Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. Η οικογένειά του, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που προβλήθηκαν από την εκπομπή Mega Καλημέρα:

Λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή της σειράς

Ο ηθοποιός ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Άγιο Παΐσιο είναι ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

  • Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι 34 ετών.
  • Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 2007.
  • Συνεργάστηκε για σειρά ετών με το Εθνικό Θέατρο (2009-2012) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2012-2015) και, μεταξύ άλλων, με τους σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Ρήγο («Τιτανικός» Εθνικό Θέατρο, «Μια ζωή την έχουμε» ΘΟΚ), Δημήτρη Παπαϊωάννου («Πουθενά» Εθνικό Θέατρο, «Still Life», «2Works»), Γιάννη Κακλέα («Μαγικά Μαξιλάρια» Εθνικό Θέατρο, «Όρνιθες» ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης).
  • Το 2015 συναντήθηκε ξανά με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την παγκόσμια περιοδεία του έργου «Still Life», με το οποίο παρουσιάστηκε σε δεκάδες θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.
  • Το καλοκαίρι του 2017 συνεργάστηκε με το θέατρο Άττις για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη (σκην. Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος Πάφος 2017 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
  • Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Μανδρή με την οποία και έχουν αποκτήσει δυο κόρες.