Ρώμας: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την αυτοκτονία της Παγκράτη - «Μας χτύπαγε την πόρτα και...»

Η αποκάλυψη του ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ρώμας: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την αυτοκτονία της Παγκράτη - «Μας χτύπαγε την πόρτα και...»

Ο Χάρης Ρώμας, βρέθηκε καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 10/2 σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο σπουδαίος ηθοποιός, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για την καριέρα του, μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική αλλά και για το πόσο δύσκολο οικονομικά επάγγελμα είναι, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια της συναδέλφου του Ρένας Παγκράτη, η οποία αυτοκτόνησε.

Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα για την Ρένα Παγκράτη

«Πρέπει να βάζεις ένα όριο και αυτό το κατάλαβα τη μέρα που έμαθα ότι πέθανε ένας φίλος μου, αρκετά γνωστός ηθοποιός που έπαιζε σε σαπουνόπερες κυρίως. Ήμασταν μαζί από την πρώτη μέρα που περάσαμε στις σχολές μας, είχαμε την ίδια ηλικία, είχε παίξει και στο Κωνσταντίνου και Ελένης. Και κάποια στιγμή μού είχε πει με μεγάλη αξιοπρέπεια “βοήθησέ με, δεν αντέχω, δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ να επιβιώσω”.

Και είχα αισθανθεί τόσο άσχημα γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος, δεν μπορείς να βάλεις όποιον να ‘ναι, όπου να ‘ναι. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους. Θυμίζω τη Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε και η οποία επίσης μας χτύπαγε την πόρτα και μας έλεγε “δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή”», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας και πρόσθεσε:

«Ο συγκεκριμένος πέθανε πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα στο ψιλικατζίδικο με δανεικά χρήματα, μες το κρύο. Εκείνη τη μέρα που το έμαθα και έκλαψα πολύ και από τύψεις γιατί λες αν μπορούσα να είχε κάνει κάτι».

Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα για τον συνεργάτη του στην παράσταση

Στα παρασκήνια της παράστασης ο «Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής Τι λες τώρα και συνάντησε μεταξύ άλλων τον Χάρη Ρώμα. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, μετά από ερώτηση που του έγινε για τα εμβόλια, αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να αντικαταστήσει συνεργάτη του, ο οποίος παρά την παράκλησή του και το χρονικό περιθώριο που του είχε δώσει, αρνιόταν να εμβολιαστεί.

«Θα ήταν πρόβλημα να έχω στον θίασο ηθοποιό που δηλώνει αρνητής του εμβολίου. Και ήταν πρόβλημα. Υπήρξε ένας ηθοποιός που ήταν αρνητής του εμβολίου και τον αντικατέστησα. Όχι ότι δεν τον αγαπούσα. Τον αγαπώ ακόμα και θα τον αγαπώ πάντα.

Όμως έπρεπε να δώσω το καλό παράδειγμα και στους άλλους, αλλά και τους τεχνικούς, που αποφάσισαν μετά από παράκλησή μου να εμβολιαστούν. Εγώ δεν το έκρυψα ποτέ, έχω σπουδάσει ιατρική, δε μπορώ να κάνω σκόντο όσο και να αγαπάω κάποιον. Ούτε καν με rapid test. Έδωσα μια περίοδο αρκετά μεγάλη για να το σκεφτεί και μετά αντικαταστάθηκε» εξήγησε ο Χάρης Ρώμας που είναι σε σχέση και πάλι μετά το χωρισμό του.