Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Τα θύματα ζητούν άμεσα να ξεκινήσει η δίκη

Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των θυμάτων;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Τα θύματα ζητούν άμεσα να ξεκινήσει η δίκη

Το πρωί της Παρασκευής 11/02 έχει προγραμματιστεί να γίνει η πολυαναμενόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καθώς ο ίδιος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τριών ανήλικων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει αναβολή επικαλούμενος τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει αυτή την περίοδο ενώ η άλλη πλευρά θα επιμείνει να ξεκινήσει κανονικά επικαλούμενη τον σεβασμό στα φερόμενα ως θύματα αλλά και στην ελληνική κοινωνία που απαιτεί απαντήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Από την άλλη και σύμφωνα με το protothema. gr η άλλη πλευρά βρίσκει έντονες αντιφάσεις στις παραπάνω δηλώσεις και μεταφράζει διαφορετικά την τακτική της πλευράς του Δημήτρη Λιγνάδη: «Θεωρούμε ότι ξεκίνησε προσπάθεια κωλυσιεργίας της δίκης με απώτερο στόχο την παρέλευση του 6μήνου που μεσολαβεί μέχρι την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου και την απελευθέρωσή του πριν από την έκδοση απόφασης επί των κατηγοριών»

Επιπλέον ο Γιάννης Βλάχος προαναγγέλλει πως θα κάνει ότι είναι δυνατό, από αύριο το πρωί, προκειμένου να μην επιτραπεί η καθυστέρηση της έναρξης της δίκης: «Το βέβαιον είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση να παρέλθεί το 18μηνο καθώς αποτελεί για μάς θέμα ηθικής τάξης.

Αύριο θα επιμείνουμε πολύ στην άμεση έναρξη της δίκης. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα εισακούσει τα θύματα αλλά και τη φωνή της ελληνικής κοινωνίας η οποία ζητά σύσσωμη την διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Θα ήμουν ο πρώτος, που θα συγχωρούσε Λιγνάδη και Φιλιππίδη»

Ο Νίκος Αναδιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον Ανδρέα Θεοδώρου και στο «Εγώ», ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα του metoo και για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ηθοποιός συχνά προκαλεί αντιδράσεις με όσα δηλώνει, ωστόσο ο ίδιος επιλέγει πάντα να είναι ειλικρινής. Έχοντας αλλάξει ζωή μεταφερόμενος στο Αίγιο με όλη την οικογένεια, έχει βρει την προσωπική του ηρεμία κάτι, που εξασφαλίζει και μέσω της βαθιάς του πίστης στο θεό, την οποία και δε κρύβει με τίποτα!

Η πίστη του αυτή φανερώνεται από το αίσθημα της συγχώρησης, που τον διακατέχει, μια αρετή, που δύσκολα συναντάς. Ακόμα και όταν πρόκειται για κατηγορίες περί σεξουαλική παρενόχλησης ο Νίκος Αναδιώτης δε διστάζει να δηλώσει, πως θα συγχωρούσε και μια τέτοια περίπτωση.

Πιο αναλυτικά, στον Πέτρο Φιλιππίδη και στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε, τονίζοντας πως δε θεωρεί λύση τη φυλάκιση, δηλώνοντας τολμηρά και τη συγχώρεση του προς τις πράξεις τους.

Νίκος Αναδιώτης

Πιστεύεις ότι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι η φυλακή ή το ότι ο κόσμος έμαθε όλα όσα έκαναν και τους γύρισε την πλάτη;

Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου και οφείλω να την πω. Δεν εύχομαι κανένας άνθρωπος να είναι στη φυλακή. Ευχή μου είναι ο άνθρωπος να μετανοεί και να επανέρχεται στα λογικά του. Η τιμωρία του καθενός δεν είναι αυτό που πιστεύουμε, αλλά το τι συμβαίνει μέσα του.

Αν μετανοούσαν πραγματικά, θα τους συγχωρούσες;

Θα ήμουν ο πρώτος που θα τους συγχωρούσε. Το να κάνουμε όμως μια πράξη και μετά να ζητήσουμε συγγνώμη, δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι κάνουμε στη ζωή μας, γιατί μερικές πράξεις είναι μη αναστρέψιμες. Σαφώς ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχουν νόμοι, αν λοιπόν η κοινωνία και οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο, το αποδεχόμαστε.