Δημήτρης Μοθωναίος: «Έχω συγχωρήσει τους κακοποιητές μου αλλά...»

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δημήτρης Μοθωναίος: «Έχω συγχωρήσει τους κακοποιητές μου αλλά...»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, έναν χρόνο μετά την συγκλονιστική εξομολόγηση του για την κακοποίηση στα 6, μίλησε ξανά, ανοιχτά πλέον, στην κάμερα του Mega Καλημέρα, το πρωί της Παρασκευής 11/2. Ο ηθοποιός, μετά την αποκάλυψη που έκανε για την προσωπική του ζωή και τη νέα του σχέση, αναφέρθηκε και στην απόφασή του να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Μοθωναίου

«Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο και πέρασα στην Νομική. Είχα συμφοιτήτρια την Νάντια Κοντογεώργη και έδωσα κι εγώ. Ο πατέρας μου ενθουσιάστηκε όταν είπα ότι αφήνω την Νομική για την υποκριτική», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Το πιο ακραίο που έχει γραφτεί για εμένα είναι ότι είμαι ζευγάρι με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου».

Για την εξομολόγηση της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη στα 6 του χρόνια, ο ηθοποιός είπε:
«Κάποια τραύματα δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις, αυτό που συνέβη είναι ότι διαπέρασα αυτό το τούνελ. Το επεξεργαζόμουν στην ψυχοθεραπεία και το είχα συζητήσει με κοντινούς ανθρώπους.

Εγώ τους έχω συγχωρήσει όλους, αλλιώς δεν θα μπορούσα να προχωρήσω. Το να συγχωρέσεις δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τι έχει συμβεί, είναι ένα λεπτό όριο. Υπάρχει μια συνέπεια στις πράξεις. Ένας άνθρωπος που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό παιδί, δεν θα δει μια συνέντευξη και θα πει “πω πω Θεέ μου τι έκανα” θα ήταν ασυνεπές».

Η συνέντευξη του ηθοποιού στο Πρωινό

Κάτι λιγότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τη μέρα που ο Δημήτρης Μοθωναίος, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο Πρωινό για τον βιασμό του. Ο ηθοποιός πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για τη συγκεκριμένη εξομολόγηση.

«Έχω την αίσθηση ότι και η μητέρα μου χρειάστηκε να το ακούσει πολύ δυνατά για να το καταλάβει με ένα τρόπο. Μιλούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν υπάρξει έρευνες που η μητέρα ενός καταγγέλλοντος διαβάζει την γραπτή καταγγελία του παιδιού και τις λέξεις «βιασμός», «παρενόχληση», δεν τις διαβάζει καν. Ο μηχανισμός άρνησης είναι τόσο μεγάλος. Ειδικά όταν ένας άνθρωπος είναι μέσα στο σπίτι. Η μητέρα μου είναι μια πολύ ρομαντική ψυχή που δεν μπορούσε να διανοηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.