Τζώνυ Θεοδωρίδης: Ξέσπασε για τον Δημήτρη Λιγνάδη - «Δεν μου αρέσει να...»

Οι νέες δηλώσεις του ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Τζώνυ Θεοδωρίδης: Ξέσπασε για τον Δημήτρη Λιγνάδη - «Δεν μου αρέσει να...»

Για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που παλαιότερα τον έχει χαρακτηρίσει ως ''σκουλήκι'', μίλησε, το πρωί της 13/2, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης στην εκπομπή Open Weekend. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην γενικότερη έννοια του κινήματος #metoo, στους συναδέλφους του που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα, λέγοντας παράλληλα πως δεν θα μπορούσε ένας κακοποιητής να είναι φίλος του.

Επιπλέον, o Τζώνυ Θεοδωρίδης μίλησε για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του, αλλά και την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και κάνει αρκετή επιτυχία, με τίτλο «Ο φονιάς».

Οι δηλώσεις του Τζώνυ Θεοδωρίδη

«Δεν μου αρέσει να παρακολουθώ την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη γιατί δεν μου αρέσει όλη αυτή η ιστορία που γίνεται. Μπορώ να πω ότι με μεγάλη μου λύπη βλέπω όλη αυτή την κατάσταση και δεν είναι μόνο αυτό το κομμάτι. Είναι το κομμάτι που έχει ξυπνήσει ξαφνικά, ή το βλέπουμε εμείς ξαφνικά, της βίας», είπε αρχικά ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και πρόσθεσε:

«Το κομμάτι της βίας, του εκβιασμού, του εκφοβισμού, του ''εγώ είμαι και στην περίπτωση που δεν έρθεις μαζί μου δεν θα κάνεις καριέρα''. Όλο αυτό είναι ένα πράγμα για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ γιατί από τη μία πλευρά, αν ένας τέτοιος άνθρωπος έπεφτε στα χέρια μου θα έτρωγε ξύλο ενώ από την άλλη θα ήθελα να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Δεν με ενδιαφέρει είτε είναι πολιτικός είτε είναι ηθοποιός. Όλοι είναι άνθρωποι και πρέπει τιμωρούνται».

«Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι φίλος μου. Τώρα, αν μου τύχαινε, δεν νομίζω ότι θα ήταν πια φίλος μου. Ακόμη και να το ήξερα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μιλούσα ή να έπιανα τον ίδιο να του πω να κάτσει φρόνιμα», είπε κλείνοντας το θέμα ο γνωστός ηθοποιός.

Η συνέντευξη του Τζώνυ Θεοδωρίδη για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς για τρίτη φορά στα 59 του χρόνια, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους συναδέλφους του στον καλλιτεχνικό χώρο που βρίσκονται προφυλακισμένοι κι καταδικάζονται για αισχρά εγκλήματα, καθώς και στο αν πιστεύει ότι αυτά τα περιστατικά πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.

Ο ηθοποιός μίλησε με σκληρά λόγια σε όλους όσους έχουν διαπράξει παρόμοια εγκλήματα και αναφέρθηκε στην σχέση που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες. Σοκαριστήκατε; Είχατε συνεργαστεί με κάποιον από αυτούς;

Αρχικά δεν μπορώ να σου πω ότι σοκαρίστηκα, καθώς από τους ανθρώπους που δεν ξέρω, τα περιμένω όλα, ίσως και από αυτούς που ξέρω. Ο άνθρωπος πια έχει γίνει ένα περίεργο ον. Τον Πέτρο τον ήξερα μέσα από παρέες στις οποίες είχαμε συναντηθεί, αλλά δεν είχα κάποια γνώμη. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, αν δεν έχουν μυαλό, μπορούν να πάθουν πολλά κακά πράγματα. Όσον αφορά τον Λιγνάδη, τον ξέρω από παλιά, γιατί ήμασταν από πιτσιρικάδες μαζί σε παρέα, ωστόσο δεν γνώριζα καθόλου την προσωπική του ζωή. Αν είχα ακούσει κάτι, ειδικά εγώ που έχω τρεις κόρες, θα τρώγανε πάρα πολύ ξύλο από εμένα. Τώρα για τους εκβιασμούς, τους βιασμούς και τις παρενοχλήσεις, μπορώ να σου πω ότι είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία. Η τιμωρία στον βιασμό για εμένα, είναι κόψιμο κανονικά. Ευνουχισμός. Πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα ήταν ό,τι καλύτερο να υπήρχε τώρα για ανθρώπους αυτού του είδους. Δεν αξίζει να ζούνε, να υπάρχουνε. Η φυλακή δεν φτάνει, γιατί κάποια στιγμή θα βγεις και θα το ξανά κάνεις. Αν αποδειχτεί ότι οι συγκεκριμένοι έχουν κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνται, θέλω να έχουν παραδειγματική τιμωρία. Το ποια θα είναι ας το αποφασίσει το δικαστήριο.

Πιστεύετε ότι θα σταματήσουν τέτοια απαράδεκτα σκηνικά;

Όχι, δεν θα σταματήσουν. Γι’ αυτό και σου είπα πριν πως αν εγώ του έκοβα τα γεννητικά όργανα αυτουνού του ανθρώπου, ίσως και να σταμάταγαν οι επόμενοι. Ίσως πουν ότι έχω αντιλήψεις που ανήκουν στον μεσαίωνα, αλλά δεν με πειράζει.

Σε ένα βιβλίο για τη ζωή σας, ποιος θα ήταν ο τίτλος;

«Μη διστάσεις»…

O Τζώνυ Θεοδωρίδης μίλησε για τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη.