Δήμητρα Ματσούκα για κίνημα #metoo: «Αυτός ο άνθρωπος έχει αδικηθεί»

«Έχει αδικηθεί και είναι αμαρτία και αδικία»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δήμητρα Ματσούκα για κίνημα #metoo: «Αυτός ο άνθρωπος έχει αδικηθεί»

Το μεσημέρι της Κυριακής 13/02 η Δήμητρα Ματσούκα βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται». Μεαταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε για τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, από την άλλη αναφέρθηκε επίσης και για τον Νίκο Στραβοπόδη καθώς είπε: «Δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Εγώ προσωπικά περιμένω να δω τι θα πει η δικαιοσύνη για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, δυστυχώς δεν σημαίνει πάντα ότι λέει αλήθεια ο καταγγέλλων… Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί.

Δεν ανακάλυψα την Αμερική, είπε ότι πρέπει οι άνθρωποι να περιμένουν να τελεσιδικήσει μια ιστορία. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού μας. Είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμά μας… Μπορεί κάποιες καταγγελίες να μην είναι αληθινές, αλλιώς δεν θα γινόντουσαν δίκες.

Αχ μη μου το κάνεις αυτό. Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή του θέματος, γιατί μόνο κακό έχει κάνει και έχει αδικηθεί τα μάλα αυτός ο άνθρωπος και είναι αμαρτία και αδικία».

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Ματσούκα για το #metoo

«Καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά»

Το πρωί της Δευτέρας 29/11 η Δήμητρα Ματσούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Μαθήματα Κωμωδίας» που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για το κίνημα #metoo το οποίο συνεχίζει να απασχολεί ιδιαίτερα μετά από τις καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή" . Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν μπορεί κάτι άλλο να ειπωθεί.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει. Δεν είναι δεδομένο ότι πάντα ο καταγγέλλων λέει την αλήθεια. Χρειάζεται μια προσοχή από όλους και ειδικά από τους δημοσιογράφους. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρηθεί.

Αισθάνομαι λύπη και για αυτό που έχουν προξενήσει, αν όντως αληθεύει και για τους ίδιους. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν ήμασταν εκεί. Μπορώ όμως να μιλήσω για αυτό το 8χρονο κοριτσάκι που είδαμε όλοι σε βίντεο πώς αντιμετωπίστηκε από τους ανθρώπους που ήταν εκεί.

Αυτή η εικόνα είναι αποθαρρυντική, βίαιη και σε κάνει να θέλεις να κλάψεις. Είναι σοκαριστικό. Υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτή τη χώρα και λέγεται ρατσισμός» είπε στη συνέχεια η Δήμητρα Ματσούκα. «Δεν μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω σεξουαλική παρενόχληση. Μου έχουν τύχει δύσκολες συνεργασίες».