Νόβακ Τζόκοβιτς: Αρνείται να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής - «Θα πληρώσω το τίμημα...»

Δεν θα συμμετάσχει σε καμία διοργάνωση

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Νόβακ Τζόκοβιτς: Αρνείται να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής - «Θα πληρώσω το τίμημα...»

Σάλος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απελάθηκε από την Αυστραλία εξαιτίας του ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αλλά και ότι παρέδωσε ψευδή στοιχεία κατά την είσοδό του στη χώρα. Ο πρωταθλητής έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην παγκόσμια διοργάνωση τένις AUS Open, μετά από την προβλεπόμενη διαδικασία δικαστικής διαμάχης με την χώρα.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αλλά και να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος για το σώμα του και κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να κάνει κάτι παρά τη θέλησή του, ενώ, μάλιστα, προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της απόφασής του και να μην αγωνιστεί σε καμία άλλη διοργάνωση προς το παρόν.

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Αντιλαμβάνομαι ότι με το να μην είμαι εμβολιασμένος σήμερα, δε μπορώ να συμμετέχω στα περισσότερα τουρνουά. Αυτό είναι το τίμημα που προτίθεμαι να πληρώσω διότι οι θεμελιώδεις αρχές της λήψης αποφάσεων αναφορικά με το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή από οτιδήποτε άλλο. Ποτέ δεν ήμουν εναντίον του εμβολιασμού.

Ως πρωτοκλασάτος επαγγελματίας αθλητής πάντα ελέγχω προσεκτικά και αξιολογώ οτιδήποτε λαμβάνω από συμπληρώματα διατροφής, φαγητό, το νερό που πίνω, ισοτονικά ποτά, οτιδήποτε εισέρχεται στο σώμα μου ως καύσιμη ύλη. Είναι ένα τίμημα που προτίθεμαι να πληρώσω το να χάσω το Γαλλικό Open όπως και του Γουιμπλετον», είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εμφάνιση του Τζόκοβιτς σε εκδήλωση με παιδιά ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μετά από αυτή αναφορικά με την απαγόρευση του στην Αυστραλία, η οποία θέλει τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει δημόσιες εμφανίσεις στη Σερβία, παρά το γεγονός ότι είχε κορωνοϊό.

Κάτι τέτοιο μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα από τις αναρτήσεις του ίδιου του Σέρβου τενίστα στα social media. Σύμφωνα με το BBC, οι νομικοί εκπρόσωποι του Τζόκοβιτς θα υποστηρίξουν πως ο κορυφαίος τενίστας είχε βρεθεί θετικός στις 16 Δεκεμβρίου μετά από PCR τεστ που είχε κάνει, γι’ αυτό και μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση, αν και ανεμβολίαστος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νοσούσε σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ωστόσο είχε δώσει το “παρών” χωρίς καν μάσκα σε ειδική τελετή για την έκδοση γραμματοσήμου με το πρόσωπό του, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για το άθλημα από την ομοσπονδία του, στην οποία φωτογραφήθηκε και πάλι χωρίς μάσκα, με αρκετά παιδιά που ήταν παρόντα.

Posted by TSB Teniski savez Beograda Belgrade Tennis Association on Friday, December 17, 2021