«Μίζερο και τσιγκούνικο το Top Chef και ντροπή το Game of Chefs» - Ασύλληπτο "θάψιμο" από τον Ηλία Μαμαλάκη

"Κατακεραύνωσε" τα ριάλιτι μαγειρικής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μίζερο και τσιγκούνικο το Top Chef και ντροπή το Game of Chefs» - Ασύλληπτο

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας μίλησε για το MasterChef, το Game of Chefs και το Top Chef ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που δεν τον είδαμε ποτέ στο πρώτο ριάλιτι.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Το MasterChef ξεκίνησε και πάλι. Το παρακολουθείτε;

Το MasterChef το παρακολουθώ σχολαστικά. Έχει ευγένεια και χιούμορ. Πήγα στο MasterChef σαν κριτής στο θέμα της ελληνικής κουζίνας. Έμεινα ενθουσιασμένος. Μια παραγωγή που δεν της λείπει τίποτα. Οι κριτές είναι εξαιρετικά παιδιά και πέρασα φανταστικά μαζί τους.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Τα άλλα μαγειρικά ριάλιτι δεν πήγαν καθόλου καλά. Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος;

Το Top chef το οποίο είναι αυτό που έκανα εγώ το 2010, ήταν μια πάρα πολύ τσιγκούνικη παραγωγή και είχε αγέλαστους κριτές, παρόλο που και οι τρεις είναι κορυφαίοι μάγειροι. Ήταν μια εκπομπή λίγο μίζερη. Από την άλλη το Game of chefs στο οποίο πήγα και για κριτής στο πρώτο επεισόδιο, ήταν μια εξαιρετικά πειθαρχημένη εκπομπή όπου κανένας δεν έβλεπε κανέναν.

Δηλαδή εγώ δεν είδα ποτέ τους διαγωνιζόμενους και τους βασικούς κριτές. Αυτό το format δεν ταίριαζε καθόλου στη νοοτροπία του ελληνικού ταπεραμέντου. Ήταν ένα στεγνό πράγμα. Για εμένα ήταν ντροπή. Μας είχανε μαντρωμένους, μας βάλανε στις θέσεις μας, δεν είδαμε ποτέ αυτούς που μαγειρεύανε.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης "κατακεραύνωσε" την παραγωγή του Ατζούν Ιλιτζαλί

Ο Ηλίας Μαμαλάκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ALPHA. Μέσα σε όλα ο γνωστός σεφ αναφέρθηκε στο μαγειρικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ το «Top Chef».

Βέβαια, ο σεφ πριν από καιρό είχε μιλήσει και για την εκπομπή της Σαλαγκούδη όπου αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς του λόγους.

Ο ίδιος δεν δίστασε να κατακεραυνώσει το μαγειρικό ριάλιτι αφού ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το είδα το Top Chef και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ πενιχρό. Φταίει η ίδια η παραγωγή που έκανε ένα μίζερο κόνσεπτ, κυριολεκτικά, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουμε δει στο MasterChef».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου γίνονται προτάσεις από την τηλεόραση. Σου λέει το κανάλι φτιάξε την εκπομπή, βρες σπόνσορες κι εγώ θα στην προβάλλω, αλλά δεν θα σου δώσω φράγκο. Εγώ δεν έχω ταλέντο να βρίσκω σπόνσορες, είμαι ντροπαλός». για αυτο τον λόγο ο Μαμαλάκης κατακεραυνωση τηνν παραγωγη του Ατζουν.