Μαριάννα Τουμασάτου για κίνημα #metoo: «Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων»

«Μεγάλο θάρρος και μεγάλη αξιοσύνη σε όλα αυτά τα πλάσματα που βγήκαν και μίλησαν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαριάννα Τουμασάτου για κίνημα #metoo: «Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων»

Η Μαριάννα Τουμασάτου παραχώρησε συνέντευξη στον Θάνο Ξάνθο για το περιοδικό «ΕΓΩ». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές ενώ από την άλλη μίλησε και για τους συναδέλφους της που επιλέγουν να βρεθούν σε ριάλιτι προγράμματα.

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου

Μέσα από τα όσα ακούστηκαν με το #metoo στον χώρο σας, θεωρείτε πως δόθηκε ένα ελπιδοφόρο φως ή αμαυρώθηκε ο χώρος;

Φωτίστηκε φυσικά. Γιατί να αμαυρωθεί; Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων που έκαναν αυτά τα πράγματα και οι καρδούλες των ανθρώπων που τα υπέστησαν. Ο χώρος μας δεν αμαυρώθηκε, μόνο να καθαρίσει μπορεί. Μεγάλο θάρρος και μεγάλη αξιοσύνη σε όλα αυτά τα πλάσματα που βγήκαν και μίλησαν.

Σας ενοχλεί που αρκετοί νέοι συνάδελφοι σας αφήνουν το θέατρο για να μπουν σε κάποιο ριάλιτι;

Δεν είναι δικό μου θέμα για να απαντήσω σε αυτό. Δεν είμαι σε κανενός το σπίτι, ούτε τις ανάγκες του ξέρω. Δεν θα κρίνω αυτή την επιλογή, δεν μου αρέσει να κρίνω. Δεν μου έχει δώσει κανείς αυτόν τον ρόλο του κριτή και δεν τον θέλω κιόλας.

«Με είχαν προσβάλλει, ήταν κάποιοι αντρακλαράδες που λέγανε κάτι…»

Η Μαριάννα Τουμασάτου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς, το κίνημα #metoo αλλά και για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μετά από τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια.

«Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τη φράση “καθημερινατζού” ή “έλα μωρέ, αυτή έπαιζε κάθε μέρα στην τηλεόραση, αυτή θα δούμε;”. Το καθημερινό σίριαλ το έχουν σνομπάρει πολλοί. Συνάδελφοί μας θεωρούν ότι είναι σπουδαιότεροι, διότι παίζουν σε εβδομαδιαίο σίριαλ είτε στο θέατρο».

Υπήρξε μία περίοδος που είχα κάποιες προτάσεις τηλεοπτικές, αλλά δεν αισθανόμουν τον εαυτό μου ικανό να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη. Είχα πρόταση να αναλάβω εκπομπή Σαββατοκύριακου. Για καθημερινή εκπομπή είχε γίνει συζήτηση, όχι πρόταση.

Φυσικά και το φοβήθηκα. Ό,τι μας δίνουνε, το κάνουμε; Τα ριάλιτι μπορούν να είναι στο πρόγραμμα των καναλιών, αλλά βάλαμε, βάλαμε… γκώσαμε. Και βάλαμε και πολλά κακής ποιότητας. Υπήρξαν άνθρωποι που με προσέβαλλαν με τον τρόπο που σκέφτονται, διάφοροι πολλοί αντρακλαράδες που λέγανε κάτι… νόστιμα.

Βρήκα ένα τρόπο να επικοινωνώ με το κέντρο μου… Είχα ξεχάσει να με φροντίζω όπως μου αξίζει. Έχασα βάρος, σκοπεύω να κάνω κι άλλα στο μέλλον, αλλά για την ώρα απολαμβάνω αυτό, νιώθω πολύ καλύτερα. Είχε ταλαιπωρηθεί το συκώτι μου πολύ από μία σειρά φαρμακευτικής αγωγής για το πρόβλημα της μέσης μου.

«Το θέατρο δείχνει πως έχει μπει σε τροχιά κάθαρσης, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την έκρηξη για να δούμε τα αποτελέσματά της. Ακόμα πετάγονται βεγγαλικά.

Σαφώς είχαμε ακούσει πράγματα, δεν μπορείς να ξέρεις λεπτομέρειες και το μέγεθος της έκτασης της σάπιας ψυχής ενός ανθρώπου. Περιστατικά είχαμε ακούσει, η Τζένη Μπότση μου είχε πει. Είναι κι αυτό το πρωταγωνιστιλίκι… Θεωρούν οι άνθρωποι ότι είναι πρωταγωνιστές μόνο αν γκαρίξουν, μόνο αν προβάλλουν το εγώ τους.

Αυτό δεν είναι πρωταγωνιστιλίκι, αυτό είναι “κλείστε μου ένα ραντεβού με τον ψυχολόγο να με μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και να με σέβομαι, γιατί μάλλον έχω τόσα πολλά απωθημένα που τα ξεσπάω όπου με παίρνει”. Εάν ο εμπλεκόμενος δεν σου δώσει το ok, δεν μπορείς να πάρεις φόρα και να σώσεις τον άλλον, όταν δεν είναι έτοιμος».