"Ανατριχιάζει" με την αποκάλυψή του ο Ηλίας Μαμαλάκης - «Έκανα μια εγχείρηση στο στομάχι μου και...»

Όλα όσα ανέφερε για την περιπέτεια με την υγεία του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Στην Μαρία Σοφιανού για το περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης ο οποίος μεταξύ άλλων θέλησε να αποκαλύψει μια περιπέτεια που είχε σχετικά με την εγχείρηση που χρειάστηκε να κάνει αλλά και για τα κιλά που έχασε.

Βέβαια, ο σεφ πριν από καιρό είχε μιλήσει και για την εκπομπή της Σαλαγκούδη όπου αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς του λόγους.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την περιπέτεια με την υγεία του

Έχετε χάσει πολλά κιλά, τα οποία μάλιστα διατηρείτε εδώ και χρόνια. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Σας δυσκόλεψε;

«Το 2007 έκανα μια εγχείρηση στο στομάχι μου (gastric bypass) και έχασα 54 κιλά, καθώς είχα θέματα και δεν μπορούσα καν να περπατήσω καλά. Έκτοτε πήρα πάλι κάποια κιλά και πήγα σε μια κλινική στην Γερμανία και έκανα τη διαλειμματική νηστεία. ‘Έτρωγα έξι ώρες και τις δεκαοχτώ ήμουν νηστικός. Έχασα τα επιπλέον κιλά που είχα πάρει και από τότε παραμένω σταθερός.»

«Μίζερο και τσιγκούνικο το Top Chef και ντροπή το Game of Chefs»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας μίλησε για το MasterChef, το Game of Chefs και το Top Chef ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που δεν τον είδαμε ποτέ στο πρώτο ριάλιτι.

Το MasterChef ξεκίνησε και πάλι. Το παρακολουθείτε;

Το MasterChef το παρακολουθώ σχολαστικά. Έχει ευγένεια και χιούμορ. Πήγα στο MasterChef σαν κριτής στο θέμα της ελληνικής κουζίνας. Έμεινα ενθουσιασμένος. Μια παραγωγή που δεν της λείπει τίποτα. Οι κριτές είναι εξαιρετικά παιδιά και πέρασα φανταστικά μαζί τους.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Τα άλλα μαγειρικά ριάλιτι δεν πήγαν καθόλου καλά. Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος;

Το Top chef το οποίο είναι αυτό που έκανα εγώ το 2010, ήταν μια πάρα πολύ τσιγκούνικη παραγωγή και είχε αγέλαστους κριτές, παρόλο που και οι τρεις είναι κορυφαίοι μάγειροι. Ήταν μια εκπομπή λίγο μίζερη. Από την άλλη το Game of chefs στο οποίο πήγα και για κριτής στο πρώτο επεισόδιο, ήταν μια εξαιρετικά πειθαρχημένη εκπομπή όπου κανένας δεν έβλεπε κανέναν.

Δηλαδή εγώ δεν είδα ποτέ τους διαγωνιζόμενους και τους βασικούς κριτές. Αυτό το format δεν ταίριαζε καθόλου στη νοοτροπία του ελληνικού ταπεραμέντου. Ήταν ένα στεγνό πράγμα. Για εμένα ήταν ντροπή. Μας είχανε μαντρωμένους, μας βάλανε στις θέσεις μας, δεν είδαμε ποτέ αυτούς που μαγειρεύανε.