Αυτό είναι το νέο επαγγελματικό βήμα του Στέφανου Δημουλά μετά από το DWTS

Τι ετοιμάζει;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αυτό είναι το νέο επαγγελματικό βήμα του Στέφανου Δημουλά μετά από το DWTS

Το ευρύ κοινό γνώρισε τον Στέφανο Δημουλά μέσα από το Dancing with the Stars καθώς τον είδαμε σε ρόλο κριτή μιας και είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους χορευτές της Ελλάδας.

Ωστόσο, μόλις τελείωσε η συνεργασία του με το STAR, ο ίδιος αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να πάει και πάλι στο Λονδίνο αφού θα χορέψει στη Royal Opera στο Covent Garden του Λονδίνου, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στην παράσταση «Τραβιάτα» που θα ανέβει την 1η Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έφυγε την προηγούμενη εβδομάδα από την Ελλάδα και θα παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Να τονίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος χορεύει στη Βασιλική Όπερα.

Οι αναρτήσεις του Στέφανου Δημουλά

Η ηλικία, η καταγωγή και το εξώφυλλο σε gay περιοδικό

Ο Στέφανος Δημουλάς έγινε ευρέως γνωστός στην τηλεόραση, μέσα από την συμμετοχή του στο Dancing with the stars. Κάθε Κυριακή τον παρακολουθούμε στην θέση του κριτή, να σχολιάζει τα ζευγάρια - ενώ έχει τσακωθεί και με τους υπόλοιπους κριτές. Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί είναι ότι πίσω του έχει μια σπουδαία καριέρα στο χορό.

Το 1994, γεννήθηκε με γονείς το Νεοπτόλεμο Δημουλά και τη Λουκία Ντίνου στο Βόλο Μαγνησίας. Μεγάλωσε στο Βόλο και αργότερα μετακόμισε στη Γλασκώβη της Σκωτίας για να συνεχίσει ανώτερες σπουδές στο Μοντέρνο Μπαλέτο στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας. Το 2015, αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με Μπάτσελορ πτυχίο στο Μοντέρνο Μπαλέτο.

Είναι γνωστός για το ρόλο του ως Μάνος Χατζηδάκις στο ντοκιμαντέρ "Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον Καθρέφτη (2008)", το οποίο απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, γνωστός ως ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μάλιστα, ο Στέφανος Δημουλάς έχει μιλήσει πολλές φορές για το bullying που έχει υποστεί, τόσο για την σεξουαλικότητα του, όσο και για την επιλογή του όταν ήταν παιδί να ασχοληθεί με το μπαλέτο.

«Είναι παιδιά και γι' αυτό τον λόγο το δικαιολογώ στο μυαλό μου όσο μεγαλώνω. Το θέμα είναι από πού προέρχονται αυτά τα παιδιά, από ποιες οικογένειες τους μαθαίνουν ότι το αγοράκι που κάθεται στο διπλανό θρανίο δεν είναι σωστό που πηγαίνει μπαλέτο, εσύ πρέπει να γίνεις άντρας βαρύς και θα πας ποδόσφαιρο και μποξ! [...] Το πιο αξιοπερίεργο που συμβαίνει είναι ότι ακόμη και ενήλικες, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν τους λέω ότι είμαι χορευτής στο Λονδίνο "μαζεύονται".

Στέφανος Δημουλάς ηλικία καταγωγή DWTS

Θεωρούν ότι ένα τέτοιο επάγγελμα μπορεί να τους εκθέσει σε πρωτόγνωρα για αυτούς συναισθήματα και φοβούνται [...] Θεωρώ ότι ο χορός ήταν το δικό μου σημείο που έκανε τα άλλα παιδιά να φοβούνται το διαφορετικό. Με κοροίδεψαν πολύ τα παιδιά στο σχολείο, αλλά το χειρότερο bullying ήταν στον δρόμο, όταν έβγαινα έξω και επειδή είχα ένα πιο εκκεντρικό χαρακτήρα και ρουχισμό, υπήρχε πολύ μεγάλη λεκτική βία» είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή The 2night show.

Ο Έλληνας χορευτής επίσης ανέφερε πως ένας από τους τρόπους που μπορούμε να το εξαλείψουμε είναι «το να συζητάμε ανοιχτά για αυτό και με τρόπους που μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχουν οικογένειες εκεί έξω που αποδέχονται τα παιδιά τους όπως αυτά επιλέξουν να είναι. Όχι μόνο ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό»

Το 2019, μάλιστα, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Attitude για το τεύχος του Pride μαζί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πηγές, έχει συνεργαστεί με αρκετές διασημότητες όπως η Kate Moss, ο Arthur Pita.