Νέες δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη μια ημέρα πριν τη δίκη του αδερφού του - «Πιστεύουμε στην αθωότητα του..»

Με περιεκτικές δηλώσεις!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Νέες δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη μια ημέρα πριν τη δίκη του αδερφού του - «Πιστεύουμε στην αθωότητα του..»

Μια ημέρα πριν τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναφορικά με την υπόθεση του για 4 βιασμούς, ο αδερφός του μίλησε στην κάμερα του Πρωινού την Πέμπτη 24/2. Θα έλεγε κανείς πως μετά την κόντρα του με την Φαίη Σκορδά θα απέφευγε τις δηλώσεις στο εν λόγω κανάλι, ωστόσο έκανε την ανατροπή.

Σε συνοπτικές δηλώσεις προχώρησε ο Γιάννης Λιγνάδης τονίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική δικαιοσύνη, δίνοντας πάτημα για την αθωότητα του αδερφού του. Είναι γεγονός, πως ο αδερφός του θύτη δεν θα πρέπει να έχει ευθύνη για τις πράξης ενός τρίτου, ακόμα και αν είναι εξ αίματος συγγενείς, ωστόσο οφείλει να είναι αντικειμενικός στην κρίση του.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι περιμένουν την έκβαση της δίκης και ιδίως τα θύματα!

Οι δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη στο Πρωινό

«Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση. Η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη και την αθωότητα του αδερφού μου» αρκέστηκε να πει ο Γιάννης Λιγνάδης

Οι δηλώσεις του Αλί λίγες μέρες πριν την δίκη

Τις δηλώσεις του Αλί ενός εκ των 4 θυμάτων, που κατέθεσαν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη ακούσαμε σε νέες δηλώσεις στο podcast uncover και στους Κωνσταντίνο Μαρκέτο και Θάνο Νασόπουλο. Το ηχητικό απόσπασμα προβάλλαν το πρωί της Τετάρτης 23/2 το Πρωινό του ΑΝΤ1.

Δύο ημέρες πριν την δίκη για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και ενώ βγαίνουν στο φως νέα θύματα, ο Αλί πολύ θαρραλέος βγαίνει να μιλήσει δημόσια για την πολύ σκληρή εμπειρία του.

Με ύφος ανωτερότητας μετά από όσα πέρασε, το θύμα αν και έχει φύγει από την Ελλάδα διακατέχεται από την ανάγκη για δικαίωση και την επιθυμία να γλιτώσουν, τα πιθανά επόμενα θύματα. Μάλιστα ο Αλί τονίζει ανέσυρε τα γεγονότα στο φως της δημοσιότητας 10 χρόνια μετά από το προσωπικό περιστατικό, καθώς αντιλήφθηκε πως η σιωπή προκάλεσε άθελα του και άλλες παρενοχλήσεις!|

«Δεν έκατσα να σκεφτώ τι θα γίνει μετά, με ποιον πάω να τα βάλω… Δεν είχα μιλήσει προηγουμένως γι’ αυτό το θέμα με κανέναν. Ούτε σε οικογένεια, ούτε σε φίλους, ούτε σε ψυχολόγο. Όταν έκανα τη μήνυση, δεν ήταν προφυλακιστέος. Δύο ημέρες μετά νομίζω μπήκε στη φυλακή. Κι όταν εξομολογήθηκα στους δικούς μου, στους φίλους μου και την οικογένειά μου είχαν φοβηθεί. Μου έλεγαν όλοι “με ποιον πας να τα βάλεις”. Και εδώ στην Ελλάδα το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές» ανέφερε αρχικά ο Αλί.

Και πρόσθεσε πως «έχω μάθει ότι όταν είμαι σωστός και έχω δίκιο, ούτε το μάτι μου θα κρύβω, ούτε το στόμα μου θα κλείνω. Ο στόχος μου είναι να σταματήσει όλο αυτό. Είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου και μαθαίνω, ότι μετά από 10 χρόνια, βγαίνει το όνομά του για το ίδιο περιστατικό που έγινε και με μένα… Αυτό σημαίνει ότι τόσο καιρό έκανε το ίδιο πράγμα. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο που είναι μέσα, έχουμε σώσει πολλά παιδιά. Αυτό πιστεύω και είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό.

Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν τελειώσει όλο αυτό θετικά. Θέλω να πάω σπίτι μου και να το ξεχάσω. Θα μπορούσα να κάτσω σπίτι και να έβλεπα τηλεόραση και να μην έκανα τίποτα και να έλεγα “άστους να τα βρουν μόνοι τους, εγώ είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου”. Και εγώ νόμιζα ότι θα τελείωνα πολύ πιο σύντομα. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δικαιοσύνη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα γίνει αυτό. Αυτό που με έχει κουράσει είναι οι πολλές φωνές που ακούγονται (…) Την επόμενη φορά που θα βρεθεί τέτοιος επαγγελματίας εγκληματίας να έχει και όρια».