Πόλεμος Ουκρανία: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» - Σοκαριστικές δηλώσεις Ζελένσκι

Απάντηση κόλαφος του Πούτιν!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» - Σοκαριστικές δηλώσεις Ζελένσκι

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δραματική και κρίσιμη καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές Ουκρανία - Ρωσία εξακολουθούν να είναι τεταμένες.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία προς τα κράτη της ΕΕ μεταφέρει με ύφος έντονο την υπάρχουσα κατάσταση, τονίζοντας πως η βοήθεια που περίμενε από τη Δύση δεν είναι υπαρκτή. Με σκοπό να παρακινήσει για άμεση ενίσχυση βάζει στη μέση, το ότι παίζεται η ζωή του.

Στη συνέχεια απάντησε και ο Πούτιν με ειρωνικό ύφος προς τον λαό της Ουκρανίας κατηγορώντας για φασιστική συμπεριφορά τους κυβερνώντες και τον στρατό τους.

Την ίδια στιγμή η ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις, καθώς όχι συμφιλίωση δεν βλέπουν στο πεδίο αλλά κάνουν ρεπορτάζ υπό το άκουσμα οβίδων.

Πόλεμος Ουκρανία - Ζελένσκι

Οι δηλώσεις Πούτιν και Ζελένσκι προς τον λαό

Ο Ουκρανός πρόεδρος, φέρεται να τόνισε σε δραματικούς τόνους προς τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ πως: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό». Την πληροφορία αυτή μετέδωσε δημοσιογράφος του ισραηλινού Walla News, που αναμετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο SkyNews.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας, παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο» προσέθεσε.

Για πρώτη φορά live εικόνα από το κέντρο του Κιέβου

Η κατάσταση με τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ουκρανία φαίνεται να κλιμακώνεται συνεχώς, ενώ οι κυρώσεις που θα έχουν οι πρώτοι εάν συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις φαίνεται να είναι αρκετά βαριές. Ήδη, οι γνωστοί σε όλους Anonymous, έχουν καταλάβει τον ρωσικό κυβερνοχώρο αποκαλύπτοντας στο διαδίκτυο κάθε επόμενη κίνηση της Ρωσίας.

Στην εκπομπή T-Live της Παρασκευής 25/2, ένας Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στο Κίεβο μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την κατάσταση που επικρατεί ενώ μοιράστηκε live εικόνες από την πολιορκούμενη πόλη.

Οι δηλώσεις του Έλληνα επιχειρηματία που ζει στο Κίεβο συγκλονίζουν: «Προς το παρόν επιλέξαμε να μείνουμε στο γραφείο επειδή είναι υπόγειο και είναι πιο ασφαλές. Τώρα είμαστε στην πλατεία ανεξαρτησίας και είναι όλα ήσυχα. Ούτε κίνηση, ούτε κόσμος, ούτε τίποτα… Από χθες που είμαστε στην κεντρική πλατεία, δεν υπήρχε στρατός. Υπάρχει μόνο αστυνομία στην πλατεία», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τσιάμης.