Η αφοπλιστική απάντηση της Ζέτας Δούκα στην αγωγή του Κιμούλη: «Επιμένουμε κατηγορηματικά σε όσα..»

Ξέσπασε με ένα post!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η αφοπλιστική απάντηση της Ζέτας Δούκα στην αγωγή του Κιμούλη: «Επιμένουμε κατηγορηματικά σε όσα..»

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα, που η Ζέτα Δούκα βγήκε με θάρρος στο Πάμε Δανάη και κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για άσκηση λεκτικής βίας επί σκηνής. Στο πλευρό της ηθοποιού συντάχθηκαν ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, κατηγορώντας ανοιχτά τον συνάδελφο τους για αντίστοιχα περιστατικά.

Η επιθυμία των 3 ηθοποιών είναι η διαγραφή του Κιμούλη από το ΣΕΗ να ισχύσει καθώς και να του επιβληθεί ό,τι άλλο νόμιμο προβλέπει η ελληνική δικαιοσύνη.

Με ένα post στο προφίλ της η Ζέτα Δούκα το μεσημέρι του Σαββάτου 26/2 έσπευσε να δηλώσει ρητά πως τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της θα επιμείνουν στην πρωταρχική τους απόφαση, ακόμα και αν ο κατηγορούμενος προβαίνει σε αγωγές στο πρόσωπό τους.

Το post της Ζέτας Δούκα στο Instagram

Η αγωγή στην οποία προέβη ο Γιώργος Κιμούλης

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας από τους μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, το όνομα του οποίου ωστόσο ακούσαμε να εμπλέκεται στο ελληνικό metoo. Mπορεί το ταλέντο του να είναι αποδεκτό από πολλούς αλλά η είδηση που τον ήθελε να έχει ασκήσει λεκτική βία έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση.

Πρώτη η Ζέτα Δούκα (δείτε εδώ) και στην συνέχει άλλοι ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Κιμούλη για έντονη συμπεριφορά και ψυχολογική βία επί σκηνής. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έτρεξαν να τον υποστηρίξουν θεωρώντας υπερβολικές τι θέσεις αυτές για το πρόσωπο του, με τα θύματα να εμμένουν στις πρώτες καταγγελίες.

Σήμερα έναν χρόνο μετά ο Γιώργος Κιμούλης δεν έχει ξεχάσει τα όσα τον κατηγόρησαν και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ζητά μεγάλες αποζημιώσεις. Πιο αναλυτικά, επιδιώκει μέσω δικηγόρου πια να του καταβάλλουν τρεις ηθοποιοί (Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και του Νίκος Ψαρράς) «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ και επιπλέον, ζητάει, για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί, να του καταβάλει η Ζέτα Δούκα 250.000 ευρώ, η Δώρα Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο Νίκος Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Ο κύριος Κιμούλης επί έναν ολόκληρο χρόνο συκοφαντείται, καθυβρίζεται και πλήττεται δημοσίως λόγω, ιδίως, μιας «καταγγελίας» σε μία τηλεοπτική εκπομπή για μια υποτιθέμενη βίαιη πράξη του, καθώς και για την «απομάκρυνση ενός ποτηριού» από την σκηνή κατά την διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης προ δεκατριών ετών, πράξεις για τις οποίες ουδέποτε υπεβλήθη επίσημη καταγγελία ενώπιον εισαγγελικής, δικαστικής, αστυνομικής ή πειθαρχικής Αρχής,» τονίζει ο δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Βασίλης Καπερνάρος.

Προσθέτοντας στη συνέχεια, ότι «καθυβρίζεται, δηλαδή, και συκοφαντείται, για δύο γεγονότα, τα οποία απέκτησαν σημαντικότητα, επειδή εντάχθηκαν σκοπίμως και συνειδητά μέσα σε ένα τοπίο κατηγοριών και καταγγελιών κατά άλλων ομοτέχνων του κ. Κιμούλη, οι οποίοι έλαβαν χώρα την ίδια περίοδο, περί παιδοφιλίας, βιασμών, απόπειρας βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Ένα ζοφερό τοπίο, το οποίο δικαίως έχει εγείρει τον κοινωνικό θυμό και την κοινωνική αγανάκτηση. Ωστόσο, οι, ως άνω, «καταγγελίες» σε βάρος του κ. Κιμούλη, είναι αόριστες, ανεπέρειστες, αναπόδεικτες, αβάσιμες και απαράδεκτες».