«Έχασα δύο σπίτια αλλά..» - "Έσπασε" την σιωπή του ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Όλα όσα ανέφερε για την οικονομική εξαθλίωσή του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Έχασα δύο σπίτια αλλά..» -

Το μεσημέρι του Σαββάτου 26/02 στη εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για όλους και για όλα καθώς δεν δίστασε να μιλήσει για την οικονομική του περιπέτεια. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αναφερθεί και για το κίνημα #metoo το οποίο απασχολεί ιδιαίετρα.

Οι δηλώσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Ο ρομαντισμός στους καλλιτέχνες είναι σαν να έρχεται από μια άλλη γενιά. Αλλά αυτή είναι η φύση της δουλειά μας. Εμείς βγάζουμε την ποίηση από μέσα μας και την εκπέμπουμε στο κοινό για να πάρει εκείνο τα μηνύματα, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να ταξιδέψει μαζί μας για ένα δίωρο.

Πρέπει αυτό να το αντιληφθούμε όλοι μας και να επιστρέψουμε στα δικά μας θρανία, τα νοητά, και να ξαναμπούμε στη γνώση που απαιτείται για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Να ξεχάσουμε τα θέματα εξουσίας και πόσο μπορεί να επέμβεις στη ζωή του άλλου, που είναι και αναλώσιμα. Η ουσία της δουλειάς μας είναι άλλη.

Με είχε πληγώσει η πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτή η χώρα με στεναχωρούσε δυστυχώς. Ήταν λίγο πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά ήρθαν και τα μνημόνια και είπα ότι δεν με εκπροσωπεί αυτή η χώρα. Θέλω να πάω κάπου που το κράτος προστατεύει τους καλλιτέχνες ή τουλάχιστον οργανώνει σωστά τα θέματα της τέχνης.

Είχα αρχίσει να βάζω το μυαλό μου να λειτουργεί έτσι ότι θα φύγω και θα πάω να δουλέψω σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιλαμβάνεται αλλιώς τη δουλειά. Η πολιτική είναι καθαρά οικονομικής φύσεως, έχει χάσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρας της. Εμείς που βγάζουμε ποίηση δεν αφορά κανέναν.

Η τέχνη μπαίνει στο περιθώριο, οι δραματικές σχολές, η παιδεία αυτής της χώρας είναι σε δεύτερη επιλογή και αυτό με συνθλίβει. Επιχειρηματίας έγινα αλλά πάνω στη δουλειά μου. Έκανα παραγωγή στις παραστάσεις που ανέβαζα. Άλλες πήγαν καλά, άλλες όχι, τα χρέη ακόμα υπάρχουν.

Έφτασα να χάσω δύο σπίτια γιατί δεν πήγαν καλά παραστάσεις. Είναι μεγάλο στοίχημα το θέατρο. Πιστεύεις ότι κάτι θα πάει καλά και πάει άπατο. Ήμουν και μετά απόλυτα ήρεμος. Τούβλα έχασα. Ήξερα και το ρίσκο. Δεν τα βρήκα στη ζωή έτοιμα, ξέρω να ζήσω και με τα λίγα και τα πολλά. Όταν έρχονται τα πολλά δεν παίρνουν τα μυαλά μου αέρα».

«Δεν πρόλαβα να δείξω την αγάπη μου στον πατέρα μου»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε για τα παιδικά του χρόνια, το πως ήταν οι γονείς του αλλά και για την αγαπημένη του σύζυγο, Έφη Μουρίκη.

Να τονίσουμε πως από την εκπομπή απουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου η οποία αποκάλυψε πως διαγνώστηκε θετική με κορωνοϊό μαζί με τα παιδιά της.

«Οι γονείς μου δεν είχαν μορφωτικό επίπεδο. Όταν άκουσαν πως θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπαν να το κάνω σαν χόμπι. Δεν πρόλαβα να δείξω την αγάπη μου στον πατέρα μου, γιατί είχαμε κόντρες. Για το θέατρο «Ριάλτο», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η εμπλοκή μου στο θέατρο Ριάλτο είναι από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έχω κάνει. Έδωσα δύο σπίτια που είχα για να πληρωθούν οι άνθρωποι και οι συνεργάτες που ασχολήθηκαν με το όραμά μου».

Και συνέχισε λέγοντας για την σύζυγό του «Είμαστε μαζί 33 χρονιά. Μπορείτε να με φωνάζετε Χριστό. Το μυστικό σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ο χρόνος και ο κόπος που καταβάλει ο ένας για τον άλλο. Δεν πρέπει ποτέ να νιώσεις τον άλλο δεδομένο. Θέλει δουλειά στην εξωτερική εμφάνιση και στην εσωτερική καλλιέργεια».