Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

Δώρα Χρυσικού: Η απάντηση της στην αγωγή του Κιμούλη - «Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που...»

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

Δώρα Χρυσικού: Η απάντηση της στην αγωγή του Κιμούλη - «Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που...»
News 26.02.2022 17:58
Από Αναστασία Χήρα

Μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται, μίλησε, το πρωί του Σαββάτου 26/2 αποκλειστικά η Δώρα Χρυσικού, η οποία έδωσε τη δική της απάντηση στις αγωγές τις οποίες έχει αποστείλει ο Γιώργος Κιμούλης, που περιλαμβάνουν και την ίδια.

Με την πρώτη του αγωγή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης στράφηκε εναντίον των συναδέλφων του Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, οι οποίοι συμπρωταγωνιστούσαν στην παράσταση ''Πιο Κοντά'' την περίοδο 2008 - 2009 και σύμφωνα με τον ίδιο την επόμενη μέρα της καταγγελίας της Ζέτας Δούκα, οι ηθοποιοί δήλωσαν πως παρευρίσκονταν στα γεγονότα και είναι έτοιμοι να παραστούν ως μάρτυρες στις αρχές, όποτε τους ζητηθεί.

Ο Γιώργος Κιμούλης στην αγωγή του ζητάει, μεταξύ άλλων, για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η κ. Δούκα 250.000 ευρώ, η κ. Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο κ. Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Η απάντηση της Δώρας Χρυσικού στον Κιμούλη

«Την αγωγή δεν την έχω διαβάσει, όπως δεν την έχει διαβάσει ούτε η Ζέτα ούτε ο Νίκος… Οπότε δε θα μιλήσω καθόλου για το νομικό πλαίσιο γιατί δεν το ξέρω. Μετά από όλο αυτό το κύμα με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε ακόμη αν το θυμήθηκε μετά από 13 χρόνια. Επίσης είναι άκομψο να λέμε για μια γυναίκα αν είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχτηκε ή δε δέχτηκε κακοποίηση.

Όπως δεν γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα. Είναι επίσης αρκετά αμήχανο για εμάς να ακούμε ότι σε ένα περιστατικό που ήμασταν μπροστά δε συνέβη. Ποιος άνθρωπος που έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση… Γιατί το καταγγέλλει μετά από χρόνια; Για να κερδίσει δημοσιότητα; Γιατί αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει αυτιά ανοιχτά για να ακούσει. Και οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν τη δύναμη.

Εμείς κάνουμε ηθικά αυτό που νιώθουμε. Είδαμε κάτι, το είπαμε, τέλος. Βλέπετε καμία από τις καταγγελίες που έγιναν προσφάτως να έγινε τον καιρό που συνέβη; Γιατί πιστεύτε πως γίνεται αυτό; Γιατί η κοινωνία έδωσε το θάρρος στους ανθρώπους να μιλήσουν. Αυτό είναι το θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι τα κουβαλάνε μέσα τους όλα αυτά. Δεν το θυμήθηκαν τώρα.

Και θα σας πω και κάτι άλλο. Η κυρία Ζέτα Δούκα κάλεσε το ασθενοφόρο κάποια στιγμή γιατί είχε αρρωστήσει. Δεν κάναμε κάτι να αποτρέψουμε αυτό που συνέβη. Εξίσου παγωμένοι είμασταν και εμείς. Θα απολογηθούμε γιατί δεν είχαμε την αντίδραση που περίμενε ο κύριος Καρπενάρος να έχουμε σε ένα σοκαριστικό περιστατικό;

Εμείς με τον Νίκο και τη Ζέτα εμμένουμε σε αυτά που είπαμε. Θα βγάλουμε μια επίσημη ανακοίνωση σύντομα και θεωρούμε πως έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει. Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που έχουμε πει», είπε χαρακτηριστικά η Δώρα Χρυσικού.

Το post της Ζέτας Δούκα στο Instagram μετά τις εξελίξεις με τον Κιμούλη

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα, που η Ζέτα Δούκα βγήκε με θάρρος στο Πάμε Δανάη και κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για άσκηση λεκτικής βίας επί σκηνής. Στο πλευρό της ηθοποιού συντάχθηκαν ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, κατηγορώντας ανοιχτά τον συνάδελφο τους για αντίστοιχα περιστατικά.

Η επιθυμία των 3 ηθοποιών είναι η διαγραφή του Κιμούλη από το ΣΕΗ να ισχύσει καθώς και να του επιβληθεί ό,τι άλλο νόμιμο προβλέπει η ελληνική δικαιοσύνη.

Με ένα post στο προφίλ της η Ζέτα Δούκα το μεσημέρι του Σαββάτου 26/2 έσπευσε να δηλώσει ρητά πως τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της θα επιμείνουν στην πρωταρχική τους απόφαση, ακόμα και αν ο κατηγορούμενος προβαίνει σε αγωγές στο πρόσωπό τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Εγώ το αντιμετώπισα ακαριαία» - Το σχόλιο της Φαίης Ξυλά για τον Γιώργο Κιμούλη

«Ο Γιώργος Κιμούλης δεν έκανε τίποτα και καταδικάστηκε τσάμπα»

Share