Εκτός MEGA ξανά η Δανάη Μπάρκα - Η απόφαση του σταθμού

Η ανακοίνωση της στο Instagram

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εκτός MEGA ξανά η Δανάη Μπάρκα - Η απόφαση του σταθμού

Για ακόμη μια φορά η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες της δεν θα βγουν στον αέρα του MEGA, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι έχουν μπει σε πολλές πόλης της χώρας, ο τρόμος τους έχει κυριεύσει όλους, ενώ ήδη μετράμε πολλά θύματα, ανάμεσα τους Έλληνες αλλά και παιδιά.

Μάλιστα, η εκπομπή Mega Καλημέρα, βγήκε με δυο ώρες καθυστέρηση στον αέρα του σταθμού, καθώς λόγω των εξελίξεων, η εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega άργησε να κλείσει.

Η ανάρτηση της Μπάρκα για την εκπομπή της

Μάλιστα, η Δανάη Μπάρκα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έκανε σχετικά ανάρτηση ανακοινώνοντας πως δεν θα εμφανιστεί στο πλατό.

Εκτός MEGA ξανά η Δανάη Μπάρκα

Η Ελλάδα ξεκίνησε τις κυρώσεις στην Ρωσία

Στον απόηχο των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνει τη δική της προσπάθεια για να βοηθήσει τον λαό της Ουκρανίας. Από τους απλούς πολίτες και τις πορείες τους ενάντια στα γεγονότα αυτά, έως τον πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία, η λεγόμενη και ως notam, η οποία προβλέπει την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι προβλέπει η notam

Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Πόλεμος στην Ουκρανία