Δεν άντεξε η Φλορίντα Πετρουτσέλι και λύγισε on air: "Παιδιά συγγνώμη δεν μπορώ..."

"Όταν βλέπω τα παιδάκια στεναχωριέμαι πάρα πολύ"

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δεν άντεξε η Φλορίντα Πετρουτσέλι και λύγισε on air:

Οι πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία συνεχίζονται ακάθεκτα, με τους πολίτες της χώρας να βρίσκονται σε πανικό και ήδη πολλές χιλιάδες να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Την ίδια στιγμή απίστευτες εικόνες έχουν καταγραφεί στη Μαριούπολη, με πολίτες να μπαίνουν σε κλειστά σούπερ μάρκετ για να ανεφοδιαστούν και πάνω από 300 άτομα να περιμένουν στην ουρά.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία ασχολήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28/2, και η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα. Βλέποντας μάλιστα τις εικόνες των παιδιών, που ζουν από κοντά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Φλορίντα Πετρουτσέλι ξέσπασε σε κλάματα.

Από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος, όλη η Ελλάδα, έχει τη σκέψη της στην Ουκρανία, δηλώνοντας την συμπαράσταση της αλλά και την εναντίωση της προς τις απερίγραπτες και τερατώδης σε ανθρώπινο επίπεδο κινήσεις της Ρωσίας.

Ξέσπασε σε κλαμματα η Φλορίντα Πετρουτσέλι στον αέρα της εκπομπής

«Μέσα σε όλη αυτή η μαυρίλα τουλάχιστον υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Παιδιά συγγνώμη αλλά συγκινούμαι αλλά δε μπορώ. Όταν βλέπω τα παιδάκια…. στεναχωριέμαι πάρα πολύ… Τουλάχιστον υπάρχουν αυτά τα ιδρύματα, έστω να υπάρχουν κάποιοι να προσέχουν αυτά τα παιδάκια που είναι τόσο άτυχα…» είπε με δάκρυα στα μάτια η Φλορίντα Πετρουτσέλι.

Πυρ και μανία ο επίτιμος πρόξενος στη Γιάλτα - "Μας πούλησε η Ευρώπη, ντρέπομαι για..."

Στο Χαμογέλα και Πάλι, το πρωί της Κυριακής 27/2, μίλησε ο επίτιμος πρόξενος στη Γιάλτα, Παντελής Μπούμπουρας, αρκετά εξοργισμένος, για αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ουκρανία, και δεν μάσησε τα λόγια του "αδειάζοντας" κανονικότατα την Δύση για τη στάση της απέναντι στο γεγονός, καθώς μένουν μόνο στα λόγια και όχι σε πράξεις.

Ο Παντελής Μπούμπουρας, υπήρξε ο βασικός χορηγός της Ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία το 2017 την οποία εκπροσωπούσε η Demy με το τραγούδι της This is love και έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πόσο φιλέλληνας είναι, εξού και η απογοήτευση του όταν είπε μεταξύ άλλων «μας πούλησε όλη η Ευρώπη, ντρέπομαι για τη Δύση».

«Θα ειδοποιήσω τον πρόεδρο των Ελλήνων, και για όλους τους Έλληνες έχω την οικονομική δυνατότητα και τη θέληση να βοηθήσω... Στην Οδησσό τώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, αλλά είμαι τραγικά απογοητευμένος με τη Δύση. Δεν μπορεί η Δύση να καταλάβει ότι είναι ώρα μηδέν; Πάει να διαμορφωθεί ένας καινούργιος χάρτης. Θα επικρατήσει η Ανατολή ή η Δύση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να απελάσει το Ρώσο πρέσβη από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε στο φασισμό», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο τι γίνεται με τους Έλληνες τραυματίες στην Ουκρανία, ο κ. Μπούμπουρας είπε: «Μίλησα με τον Ουκρανό πρέσβη από την Ελλάδα για το τι θα κάνουμε με φάρμακα για τους τραυματίες...Η επίθεση είναι καθολική σε όλη την Ουκρανία, έχουν κόψει όλους τους δρόμους. Γίνεται η μεγαλύτερη γενοκτονία του τελευταίου αιώνα και δεν υπάρχει αντίδραση. Θα έχουμε και άλλα θύματα. Τι να λέμε για διαπραγματεύσεις και να πάει ο Ζελένσκι στον αρχιφασίστα το Λουκασένκο;

Στην Οδησσό ο κόσμος φτιάχνει βόμβες μολότοφ, παίρνει όπλα. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι Ουκρανοί είναι τόσο δυνατή φυλή. Θα γράψουν τη δική τους ιστορία και θα γίνει η Ουκρανία κυρίαρχο κράτος χωρίς την απειλή των φασιστών.

Η Δύση κοιτάζει αν θα έχουμε τον καφέ μας και το γκαζάκι μας, για να μην κρυώσει ο κ@λ@ς μας. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται, μας πούλησε όλη η Ευρώπη. Ντρέπομαι για τη Δύση. Πρέπει εδώ και τώρα να κάνει κάτι η Ελλάδα, να σώσουμε τους Έλληνες», είπε κλείνοντας.