Πόλεμος Ουκρανία: Ξέσπασε ο Χρήστος Δάντης - «Ας πει κάποιος σ αυτούς τους...»

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ξέσπασε ο Χρήστος Δάντης - «Ας πει κάποιος σ αυτούς τους...»

Ο Χρήστος Δάντης έκανε ένα ξέσπασμα μέσω των προσωπικών λογαριασμών του στα social media αναφορικά με ένα σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το πώς βλέπουν οι Έλληνες καλλιτέχνες την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Αρχικά, ο τραγουδιστής αισθάνθηκε αδικημένος καθώς ο ίδιος έκανε post υπέρ του πολέμου στο Facebook, ενώ πολλοί συνάδελφοι του κατέβηκαν στην πορεία στο κέντρο.

Έτσι λοιπόν, ο τραγουδιστής προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του σκιτσογράφου την οποία και στη συνέχεια κατέβασε. Ο Δάντης με θυμό έγραψε: «Ας πει κάποιος σ αυτούς τους «#%#@«%£¥» ότι τοποθετήθηκα κατά της εισβολής στην Ουκρανία και του Πούτιν απ' το Facebook στις 24/2 κι ότι με τη γνωμάτευση ενός ειδικού στα εικαστικά η γελοιογραφία αυτή είναι μηνύσιμη έτσι για την ιστορία!».

Στη συνέχεια αφού κάποιος τον ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, έσπευσε να κάνει ένα νέο post ζητώντας συγγνώμη για την οργισμένη του ανάρτηση και τονίσει πως στην τέχνη δε χωράει λογοκρισία.

Tα post του Χρήστου Δάντη στο social media

«Αφού μελέτησα τα περισσότερα σχόλια σας, κατέληξα ότι έχετε δίκιο. Τίποτα και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης δε λογοκρίνεται καθώς έχει να κάνει με την υποκειμενική άποψη του Καλλιτέχνη. Ανακαλώ και αποσύρω το προηγούμενο tweet - post για το παρακάτω σκίτσο».

«Κατά κάθε πολέμου απ’ όπου κι αν προέρχεται! #Ουκρανία».

Δάντης σκίτσο

Η Ελλάδα ξεκίνησε τις κυρώσεις - Κλείσιμο εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη

Στον απόηχο των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνει τη δική της προσπάθεια για να βοηθήσει τον λαό της Ουκρανίας. Από τους απλούς πολίτες και τις πορείες τους ενάντια στα γεγονότα αυτά, έως τον πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία, η λεγόμενη και ως notam, η οποία προβλέπει την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Πόλεμος στην Ουκρανία