Πασίγνωστος ηθοποιός προσπαθεί να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας - Πάει στην Πολωνία με τα πόδια

Η ανάρτηση του στα social media

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πασίγνωστος ηθοποιός προσπαθεί να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας - Πάει στην Πολωνία με τα πόδια

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να καταφέρουν να φύγουν από την Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν και να σώσουν τις ζωές τους, αφήνοντας πίσω σπίτια οικογένειες και συγγενείς. Στην Ουκρανία βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο Σον Πεν για τις ανάγκες των γυρισμάτων του νέου του ντοκιμαντέρ που στόχο είχε να καταγράψει τις δραματικές εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Σον Πεν στην Ουκρανία

Ο 61χρονος ηθοποιός ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία οδηγήθηκε στην αναζήτηση τρόπου διαφυγής, καθώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και λογικό είναι να φοβήθηκε για την ίδια του τη ζωή. Η κατάσταση εξάλλου είναι εκτός ελέγχου, από ότι πληροφορούμαστε καθημερινά από ανθρώπους στην Ελλάδα που έχουν συγγενείς και φίλους στην χώρα.

Μάλιστα, έκανε και μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter πριν από μερικές ώρες όπου εικονίζεται με μια βαλίτσα στο χέρι δίπλα σε ένα κόμβο αυτοκινήτων.

Η ανάρτηση του Σον Πεν και η προσπάθεια του να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας προς την Πολωνία

Ο Σον Πεν έγραψε: «Εγώ και δύο συνάδερφοί μου περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή τη φωτογραφία μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά μόνο, στα περισσότερα χωρίς να διακρίνονται αποσκευές, και το μόνο αξίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα αυτοκίνητο».

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο διάσημος ηθοποιός αποκάλεσε τον πόλεμο «βάρβαρο λάθος» και εξέφρασε τις σκέψεις του για τη φρίκη που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός λαός. «Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας», είπε.

Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο - Χτυπήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον Ευρωκοινοβούλιο εν μέσω πυρών, την οποία μετέφερε με ασύλληπτη δυσκολία η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, νέοι βομβαρδισμοί ηχούν στο κέντρο του Κιέβου αυτή την ώρα καθώς ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί όλα τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το αν υπάρχουν θύματα από τα πυρά.