Πόλεμος Ουκρανία: «Όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο ήμουν...» - Οι άσχημες μνήμες που ξύπνησαν στην Ευρυδίκη

«Ήμουν μόλις 6 χρονών...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο ήμουν...» - Οι άσχημες μνήμες που ξύπνησαν στην Ευρυδίκη

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή γύρω μας και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, τις δικές της μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο ανέσυρε η Ευρυδίκη μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα”, το πρωί της Τετάρτης 2/3.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, που έχει βιώσει και αυτή τον πόλεμο στο πετσί της, μιλά για τις μνήμες που την ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα και για το σκληρό πρόσωπο του πολέμου που αναγκάστηκε να δει δε τόσο τρυφερή ηλικία.

Γροθιά στο στομάχι τα λόγια της Ευρυδίκης για την εισβολή στην Κύπρο

«Ήμουν μόλις 6 ετών όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Οι εικόνες είναι θολές αλλά υπάρχουν οι μνήμες. Υπάρχουν σαν συναισθήματα, υπάρχει κάτι που με βαραίνει, υπάρχει η πίκρα, υπάρχει ο πόνος. Δεν αλλάζει αυτό όσα χρόνια και αν περάσουν. Θυμάμαι τα βράδια που κρυβόμασταν κάτω από τα κρεβάτια, όταν χτυπούσαν οι σειρήνες και ξεκινούσαν οι βομβαρδισμοί.

Για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ξυπνούσα το βράδυ κλαίγοντας από εφιάλτες. Ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο, ότι χειρότερο, είναι φρίκη. Μαζευτήκαμε όλα τα γυναικόπαιδα στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στη Λεμεσό και περιμέναμε τους άντρες να επιστρέψουν από τον πόλεμο χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται, αν ζουν, αν είναι καλά…» είπε χαρακτηριστικά η Ευρυδίκη.

Πέντε νεκροί από την επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στον πύργο τηλεπιοινωνιών

Λίγο μετά τις 17:20, στο Κίεβο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις σε πύργο τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της Ουκρανίας, οι οποίες διέκοψαν το σήμα στα κανάλια της χώρας, ενώ προσπάθεια γίνεται για να μπορέσει αυτό να ανακτηθεί. Τα Ουκρανικά Μέσα τονίζουν πως οι πύραυλοι χτύπησαν το κτήριο το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον πύργο ελέγχου των επικοινωνιών.

Ενώ πριν λίγο οι πληροφορίες δεν έδιναν νεκρούς, από ότι φαίνεται η είδηση αυτή είναι λάθος καθώς νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες.