«Δύσκολα τρως, δύσκολα κοιμάσαι» - Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Ιβάν Σβιτάιλο στην Ουκρανία

«Σου λένε ότι οι δικοί σου κολλάνε τα τζάμια με ταινίες»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δύσκολα τρως, δύσκολα κοιμάσαι» - Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Ιβάν Σβιτάιλο στην Ουκρανία

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 3/3 ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, μιας και κατάγεται από εκεί ενώ και χθες μίλησε στο live news.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Σβιτάιλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Δύσκολα τρως, δύσκολα κοιμάσαι όταν σου λένε ότι οι δικοί σου κολλάνε τα τζάμια με ταινίες. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια κατάσταση η οποία έχει εκτροχιαστεί και δυστυχώς έχει εκτροχιαστεί σε όλα τα επίπεδα. Έχω τα ξαδέρφια μου και τη θεία μου στο Χάρκοβο, έχω τη μαμά μου και τη γιαγιά μου στη Γιάλτα της Κριμαίας, έχω φίλους και συμμαθητές παντού και στο Κίεβο και στη Μόσχα. Είναι δύσκολο. Δεν ξέρω πως φτάσαμε σε αυτόν τον απόλυτο διχασμό.

Οτιδήποτε βασίζεται πάνω σε διχασμό είναι λάθος. Ο πολιτισμός είναι για να ενώνει τους ανθρώπους. Αν ήθελα να εκφράσω πολιτική άποψη δεν θα γινόμουν καλλιτέχνης. Είμαι υπέρ της ειρήνης, της δημοκρατίας, είμαι υπέρ ότι όλοι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς διχασμούς και ρατσισμούς. Ελπίζω να επανέλθουν γρήγορα σε ένα τραπέζι συνομιλιών και διπλωματίας και να επιστρέψει η λογική», σχολίασε ο ηθοποιός και χορευτής.

Στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες η Ναταλία Γερμανού - "Σε έχω στο μυαλό μου..."

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες εκφράζουν δημόσια την τοποθέτησή τους σε αυτή τη σύρραξη και ανάμεσά τους είναι και εκείνοι που κάνουν επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα και κατάγονται από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση,όπως ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο ηθοποιός και χορευτής έχει γεννηθεί στη Γιάλτα της Κριμαίας που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας και εννοείται πως εκεί βρίσκονται πολλά μέλη της οικογένειάς του, στενοί αλλά και πιο μακρινοί συγγενείς.

Ο ίδιος, θέλησε να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με μία ανάρτηση που αποτελεί "Γροθιά στο στομάχι". Ανέβασε μία φωτογραφία, που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, όπου ένα ζευγάρι το οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει παιδί, είναι μισό Ουκρανικό, και μισό Ρωσικό, δείχνοντας έτσι ότι οι δύο λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.

Η ανάρτηση του Ιβάν Σβιτάιλο

Στην ίδια ανάρτηση, η Ναταλία Γερμανού θέλησε να κάνει το σχόλιό της. "Ivan σε έχω πολύ στο μυαλό μου αυτές τις μέρες. Δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους σου στην πατρίδα" έγραψε η γνωστή παρουσιάστρια, με τον ηθοποιό να της απαντάει με ένα λαικ που τα λέει όλα.

Το σχόλιο στήριξης της Ναταλίας Γερμανού στον Ιβάν Σβιτάιλο