Μαίρη Συνατσάκη: «Θα ήθελα πάρα πολύ να θεσπιστεί...» - Η δημόσια έκκλησή της

Τα βίντεο στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαίρη Συνατσάκη: «Θα ήθελα πάρα πολύ να θεσπιστεί...» - Η δημόσια έκκλησή της

Σε μια δημόσια έκκληση προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 3/3 μέσα από τα social media η Μαίρη Συνατσάκη. Η γνωστή influencer και επιχειρηματίας πολλές φορές τοποθετείται σε κοινωνικά θέματα και ανθρώπους της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα η ανάρτηση που έκανε για τον Αλέξη Κούγια. Έτσι έκανε λοιπόν και αυτή τη φορά, με την ίδια να μιλάει για το φαινόμενο της βίας.

Η Μαίρη Συνατσάκη λοιπόν ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι αναγκαίο να θεσπιστεί δωρεάν υποχρεωτική ψυχοθεραπεία στα παιδιά.

Η έκκληση της Μαίρης Συνατσάκη

«Θα ήθελα πάρα πολύ να θεσπιστεί δωρεάν, υποχρεωτική, τουλάχιστον ετήσια ψυχοθεραπεία, η οποία θα μπαίνει σε εφαρμογή εκεί γύρω στα 10/11/12 έτη του κάθε παιδιού, να γίνεται ένα πρώτο τσεκάρισμα των τραυμάτων, των ψυχικών τραυμάτων του καθενός μήπως και η νέα γενιά γλιτώσει λίγη από αυτήν την βία που μαστίζει την κοινωνία με αυτόν τον τρόπο. Υποχρεωτικά, δωρεάν, από την πολιτεία που μεριμνά για την καλή ψυχική κατάσταση των πολιτών της, τακτοποιημένα.

Ούτως η άλλως εδραιώνεται σιγά σιγά εκεί (δηλ. σε εκείνη την ηλικία) τα κόμπλεξ κατωτερότητας, όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξουσία που συνδέονται άμεσα με την βία, δηλαδή θεραπεύεται κοινωνικά η βία σε έναν πολύ μεγάλο της βαθμό… οπότε. Που να καταθέσω την πρόταση;», είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.

«Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες»

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει αποδείξει πως μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media πολλές φορές τοποθετείται για διάφορα κοινωνικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα.

Έτσι, η ίδια η οποία είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα που έχει στηρίξει το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, θέλησε να αναφερθεί για τον σάλο που έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα στα οποία έγραφε: «Είμαστε με τα θύματα. Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες. Και οφείλουμε να το κάνουμε σωστά και όλοι μαζί. Πρέπει οι καταγγελίες να γίνονται σε επίσημους φορείς.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό απαραίτητο βήμα που μας κατοχυρώνει απέναντι σε οποιονδήποτε θύτη. Μιλήσαμε με την Σοφία Μπεκατώρου και μας παρέπεμψε στο menowmetoo.gr. Όταν αποστείλετε σε αυτήν την πλατφόρμα την καταγγελία σας και ζητήσετε βοήθεια, το ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας, έρχεται σε επαφή μαζί σας για να σας κατευθύνει και να σας βοηθήσει.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι καταγγελίες σε επίσημους φορείς για να μπορούμε όλοι να σας στηρίξουμε, να μιλήσουμε δημόσια, να μην αφήσουμε κανέναν να την γλιτώσει να μην γυρίσουμε το βλέμμα. Ξέρουμε ότι κάθε θύμα χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να μιλήσει και να καταθέσει και εμείς θα περιμένουμε και θα είμαστε εδώ. Καμία ανοχή. ΦΤΑΝΕΙ».

Η ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη

Μαίρη Συνατσάκη - Ανάρτηση