«Με ανησυχεί η ποιότητα αυτών που δήλωσαν συμμετοχή...» - Τα ''καρφιά'' του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Η αποκλειστική συνέντευξη του μάγειρα

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
«Με ανησυχεί η ποιότητα αυτών που δήλωσαν συμμετοχή...» - Τα ''καρφιά'' του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Μια αποκλειστική συνέντευξη έδωσε το πρωί της Δευτέρας 7/2 στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο αγαπημένος μάγειρας μίλησε για όλους και για όλα, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ριάλιτι μαγειρικής. Ο ίδιος, μάλιστα είχε αφήσει άναυδους τους παίκτες του MasterChef 6, όταν εμφανίστηκε ως καλεσμένος την εβδομάδα που μας περασε.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη

«Είναι ριάλιτι είναι διαγωνισμός αλλά είναι ανθρωποκεντρικό. Αυτή η σχέση που δημιουργούν οι κριτές με τους διαγωνιζόμενους με την εξομολόγηση είναι πάρα πολύ γλυκιά», είπε αρχικά ο Ηλίας Μαμαλάκης και πρόσθεσε: «Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ποιότητα αυτών που δήλωσαν συμμετοχή. Από τις 2 πρώτες εκπομπές είδα πολύ χαμηλό επίπεδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πήγαν, για να γίνουν διάσημοι, για να πάρουν τα 50 χιλιάρικα;»

«Πόσοι από όσους συμμετέχουν στα μαγειρικά ριάλιτι είναι στην αρένα; Μόνο δέκα με πιο πετυχημένο τον Άκη Πετρετζίκη», τόνισε κλείνοντας ο αγαπημένος μάγειρας.

Η εξομολόγηση του Μαμαλάκη για την τηλεόραση

Στο περιοδικό Λοιπόν έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος πρόσφατα είχε συγκλονίσει με την αποκάλυψη για την εγχείρηση την οποία είχε κάνει στο στομάχι του. Ο αγαπημένος μάγειρας μίλησε για όλους και για όλα, ενώ, μάλιστα, αποκάλυψε αν θα ήθελε να επιστρέψει στην εκπομπή, αν του έχει γίνει κάποια πρόταση για κάποιο τηλεοπτικό πρότζεκτ αλλά και για τον λόγο που σταμάτησε η εκπομπή του «Μπουκιά και Συχώριο».

Τηλεοπτικά θα σας δούμε κάποια στιγμή πάλι;

Θα ήθελα να κάνω κάτι ταξιδιωτικό, κάτι με εξωτερικά γυρίσματα. Για κάποιο παράξενο λόγο, ενώ όλοι θαυμάζουν την εκπομπή που έκανα από το 2011 που ήταν η τελευταία μου επαγγελματική εμφάνιση στην τηλεόραση, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση.

Παρόλο που προσπάθησα σε ορισμένες περιπτώσεις και έδωσα σενάρια και ιδέες, δυστυχώς δεν ευδοκίμησε κάτι. Η τηλεόραση από το 2010 έχει μπει σε μεγάλη κρίση, μειώθηκαν οι διαφημιστικές δαπάνες και πολλά νέα παιδιά που ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση, έβρισκαν μόνοι τους χορηγούς και την πήγαιναν δωρεάν στα κανάλια.

Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, με τα projects που επιθυμούσα. Δεν ήταν εφικτό. Μάλιστα ένας καναλάρχης για μια συγκεκριμένη εκπομπή που είχα προτείνει είχε ενθουσιαστεί, αλλά μετά δεν με ξανά πήρε ποτέ τηλέφωνο.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για τα ριάλιτι μαγειρικής

Το «Mπουκιά και συχώριο» γιατί σταμάτησε;

Εγώ έκανα μια διακοπή γιατί είχα βαριά άρρωστη τη σύζυγό μου και η αλήθεια είναι πως δεν το χειρίστηκα και πολύ καλά. Δεν είμαι καλός στη δημόσιες σχέσεις. Το άφησα και με άφησε. Όποιος θέλει, ξέρει πού να με βρει…

Αν σας πρότειναν να κάνετε την ίδια εκπομπή, θα την κάνατε;

Ναι, αμέ, φυσικά! Με μεγάλη χαρά!