Ανδρέας Μικρούτσικος: ''Ραγίζει'' καρδιές για τον χαμό του αδερφού του - «Όταν πέθανε ο Θάνος έχασα ένα κομμάτι μου...»

Η εξομολόγηση του παρουσιαστή για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ανδρέας Μικρούτσικος: ''Ραγίζει'' καρδιές για τον χαμό του αδερφού του - «Όταν πέθανε ο Θάνος έχασα ένα κομμάτι μου...»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», την Δευτέρα 7/3. Ο δημοφιλής παρουσιαστής, ο οποίος πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με κάποια σοκαριστικά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει πεθάνει, μίλησε μεταξύ άλλων για την καριέρα του αλλά και για τον αδερφό του Θάνο, που τόσο πολύ αγαπούσε.

Ο ίδιος δεν δίστασε, μάλιστα, με το τέλος της συνέντευξής του μα ζητήσει συγν΄βμη καθώς τα όσα μοιράστηκε ήταν αρκετά βαριά και συγκινητικά.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

«Όποτε έβγαλα χρήματα τα έβγαλα από πράγματα που με ενδιέφεραν. Είμαι από μια μεσοαστική οικογένεια. Οι παππούδες μου είχαν τη Μίσκο, ο πατέρας μου ήταν μαθηματικός, ζούσαμε στον παλμό του πυθαγορείου. Έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα κάνοντας ιδιαίτερα ως μαθηματικός» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος και πρόσθεσε:

«Δεν αποποιούμαι τίποτα από όσα έχω κάνει χωρίς να σημαίνει ότι δεν κριτικάρω κομμάτια της ζωής μου. Όταν πέρασα δύσκολες στιγμές ήμουν πιο κοντά με μένα. Δεν έπεσα ποτέ στην έπαρση και στο παραλήρημα μεγαλείου. Μπορεί να έκανα τη μεγαλύτερη επιτυχία. Για μένα από το ένα έμπαινε από άλλο έβγαινε».

«Η τηλεόραση μου έφαγε τα καλύτερά μου χρόνια, έβγαλα μια 20ετία σε καθημερινή έκθεση. Δεν μπερδεύτηκα ότι αυτό ήταν ζωή. Αντιλαμβανόμουν ότι η πολλή τηλεόραση ήταν υπερβολή. Έχω υπάρξει ο πιο καλοπληρωμένος. Ποτέ δεν ζήτησα λεφτά. Έχω υπάρξει και ο πιο αδικοπληρωμένος. Στην ανάγκη να με θέλουν μου έδιναν παραπάνω χρήματα άλλο που εξανεμίστηκαν και είναι δική μου ευθύνη αυτό».

«Το δράμα που ζούσα που μου άλλαζε τους όρους της ζωής αποφάσισα να μην το μοιράζομαι με τον κόσμο. Είχε έρθει μια φίλη μου και της είπα πώς έγινε η καταστροφή και έβαλε τα κλάματα. Στεναχωρώ τον κόσμο και έτσι κλείνομαι μέσα. Δεν ήταν ευχάριστο το κλίμα και με κάνει να μη θέλω να εκφράσω την κοινωνικότητά μου. Δεν έπαθα ποτέ κατάθλιψη. Όσοι έρχονταν γελάγαμε του κερατά.

Η οικονομική καταστροφή με δίδαξε ότι η ευτυχία δεν έχουν σχέση με τα χρήματα. Φίλοι δεν έφυγαν από κοντά μου, εγώ έφυγα από κάποιους. Είχα μια περιουσία να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου και ο γιος μου και βρέθηκα με κανένα ευρώ. Είχα σπίτια, μετρητά, χαθήκαν όλα. Είχα περάσει σε μια άρνηση και ξαφνικά έγινε κατάσχεση των πάντων. Η τράπεζα έχει έναν τρόπο να σου ρουφάει το αίμα. Είχα μάθει να μπορώ να ζω με λίγα και πολλά και τα μοιραζόμουν με τους φίλους μου.

Το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα αλλά γύρναγα από την εκπομπή και έβλεπα στη μεζονέτα που έμενα θυροκολλημένη την πόρτα. Μου χτυπούσαν την πόρτα οι κλητήρες καθημερινά. Άρχισα να έχω συμπεριφορά του σκύλου του Παβλόφ, άκουγα κουδούνι και νόμιζα ότι ήταν κλητήρας. Η συνεχής υπενθύμιση των χρεών με ενόχλησε πάρα πολύ, έγινε καταπιεστικό.

Το δεύτερο ήταν που «έφυγε» ο Θάνος. Αυτό δεν χωνεύεται. Περπατάω με τα πόδια του, μιλάω με τη φωνή του, μου λείπει το βράδυ αλλά υπάρχει μια κρυφή συνομιλία. Όταν πέθανε ο Θάνος έχασα ένα κομμάτι μου. Ο Θάνος είχε αναλάβει να με καλύπτει. Όταν πέθανε κατάλαβα πόσο μεγάλωσα. Κουβαλάω αυτή την αναπηρία. Του είχα πει μακάρι να συνέβαινε αυτό σε μένα, εγώ ολοκλήρωσα τον κύκλο μου», εξομολογήθηκε ο αγαπημένος παρουσιαστής και συνέχισε:

«Ο Θάνος δεν με άφησε ούτε ένα λεπτό χωρίς χρήματα. Όταν έκανε τις θεραπείες και δεν είχε να μου δώσει του έβαλα τις φωνές. Δεν ήθελα να παίρνω χρήματα. Πέρασα δυο μήνες χωρίς ούτε ένα ευρώ. Είμαι ένας άνθρωπος που ευχαριστήθηκε κι ευχαριστιέται. Είμαι προνομιούχος. Η δυσκολία σε ατσαλώνει. Ίδια μυαλά κουβαλάω, δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Είμαι έξυπνος αλλά δεν είμαι καχύποπτος».

Οι αφοπλιστικές απαντήσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου στο Τι λες τώρα

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, τα λέει πάντα έξω από τα δόντια χωρίς να υπολογίζει τίποτα και αυτός είναι και ο λόγος που είναι από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης από το ξεκίνημα του. Ο πετυχημένος παρουσιαστής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, «Τι Λες Τώρα!» το Σάββατο 5/3 και δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

Από τα κυριότερα θέματα που μίλησε μεταξύ άλλων ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, το φονικό στην Ανδραβίδα που συγκλόνισε για ακόμη μία φορά το πανελλήνιο, αλλά δεν έκρυψε και τη συγκίνηση του καθώς επέστρεψε ως καλεσμένος στο Mega, εκεί από όπου ξεκίνησε πριν χρόνια την καριέρα του.

Αρχικά είπε: «Έχουμε έναν Ψυχρό Πόλεμο, με μία εισβολή που είναι στην κόψη του μαχαιριού να μετατραπεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει αυτή τη στιγμή και διοαμαρτύρεται στην Ευρώπη ότι δεν έλαβε μέτρα και δεν έχει απαγορεύσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εάν το ΝΑΤΟ αποφάσιζε να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας θα πηγαίναμε σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Κοιτάχτε πόσο λεπτά είναι τα πράγματα. Αυτή τη φρικωδία τη ζούμε και ανατριχιάζουμε κάθε μέρα. Ξυπνάω το πρωί και δεν θέλω να ξυπνήσω».

«Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στο νέο MEGA. Μόνο που βλέπω το MEGA συγκινούμαι. Το νέο MEGA, το οποίο αναγεννήθηκε και από πέρυσι κάνει βήματα, ώστε σήμερα να είναι από τα σημαντικά κανάλια που διαμορφώνει τον τηλεοπτικό χάρτη. Όλοι τους έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Το MEGA όχι απλά υπάρχει, αλλά και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε.

Και τέλος αποκάλυψε: «Από θέση ισχύος δεν έχω αδικήσει ποτέ κανέναν. Δεν αδίκησαν κανένα, γιατί ποτέ τη θέση ισχύος δεν την χρησιμοποίησα, περισσότερο διεύρυνα θέσεις. Εδώ σεκιουριτάς απολύθηκε από το ραδιόφωνο που δούλευα και έκανα ολόκληρη παντέντα για να μάθουν οι από πάνω ότι είμαι στενοχωρημένος… Δεν έχει χάσει κανείς τη δουλειά του. Έχουν υπάρξει γυναίκες με νεύρα ορμονικά, που μου πετούσαν την εφημερίδα έτσι στη μούρη και δεν είπα ποτέ να φύγουν».