Leornado Dicaprio - Πόλεμος στην Ουκρανία: Δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια στην πατρίδα της γιαγιάς του

Ο ηθοποιός έχει καταγωγή από την Οδησσό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Leornado Dicaprio - Πόλεμος στην Ουκρανία: Δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια στην πατρίδα της γιαγιάς του

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει ακόμα και τους μεγαλύτερος σταρ του Hollywood, μεταξύ των οποίων τον Leonardo Dicaprio, την Gigi Hadid (Δείτε εδώ το ποσό που θα δωρίσει το μοντέλο) και το ζεύγος Mila Kunis και Ashton Kutcher. Μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η καταγωγή του ακτιβιστή - ηθοποιού Leonardo Dicaprio

Σύμφωνα με το Polish News, η Ουκρανία ήταν η γιαγιά του ηθοποιού, η οποία γεννήθηκε εκεί το 1915 στην Οδησσό και δύο χρόνια αργότερα μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς της. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών. Ο Dicaprio ήταν πολύ δεμένος με την γιαγιά του, Γελένα Στεπάνοβνα Σμιρνόβα, η οποία πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών. Εκείνη βρισκόταν συχνά μαζί του στις πρεμιέρες των ταινιών του και εκείνος την αποκαλούσε «Όμα». Η δωρεά του ανακοινώθηκε από τον οργανισμό International Visegrad Fund.

Ο Dicaprio εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είναι και ακτιβιστής, ενώ όλοι γνωρίζουν για την έντονη φιλανθρωπική του δράση. Η πατρίδα του, Οδησσός θεωρείται ένας από τους βασικούς στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία για τη στρατηγική παράκτια θέση της, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται στα νότια της χώρας προκειμένου να αποκόψουν την Ουκρανία από τη ζωτική πρόσβασή της στη Μαύρη Θάλασσα.

Πόλεμος Ουκρανία: Συγκλονίζει το μήνυμα του Ζελένσκι - Νεκρό παιδί στη Μαριούπολη από αφυδάτωση

Οι τελευταίες ημέρες είναι αρκετά δύσκολες για την Ουκρανία καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη για 14η ημέρα. Ωστόσο, χτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό στη Μαριούπολη οδήγησε σε θάνατο ενός παιδιού από αφυδάτωση.

Από την άλλη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, ασθενοφόρων και άλλων υγειονομικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και προειδοποίησε ότι στη χώρα εξαντλούνται οι ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες.