«Η μητέρα μου με κάλεσε να μου πει...» - Συγκλονίζει με τις νέες της δηλώσεις για την Ουκρανία η Ξένια των Rec

Πότε πήγε τελευταία φορά στην πατρίδα της;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Η μητέρα μου με κάλεσε να μου πει...» - Συγκλονίζει με τις νέες της δηλώσεις για την Ουκρανία η Ξένια των Rec

Η Ξένια των Rec έδωσε ακόμη μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Πάμε Δανάη περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο όσα βιώνει η οικογένεια της στην Ουκρανία. Η τραγουδίστρια είναι πολύ ταραγμένη τελευταία με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της μιας και η μητέρα και ο αδερφός της βρίσκονται εκεί, συνεχώς με τον κίνδυνο να παραφυλάει.

Η Ξένια μπορεί να είναι συγκλονισμένη παρ' όλα αυτά οι βομβαρδισμοί είναι κάτι σύνηθες για εκείνη, μιας και έχει χάσει πολύ δικό της πρόσωπο από αυτούς. Προσπαθεί να κρατάει την ψυχραιμία της και να προσεύχεται για όσους αγαπάει μιας και η επικοινωνία με την περιοχή δεν είναι και πολύ καλή.

Οι δηλώσεις της Ξένιας των Rec

«Υπάρχουν εκρήξεις στην πόλη μου στην Ουκρανία και η μητέρα μου με κάλεσε να μου πει να μην της τηλεφωνήσω. Είναι πολύ τρομαγμένη. Ακούγονται οι εκρήξεις όταν μιλάω στο τηλέφωνο μαζί της», είπε συγκλονισμένη για όσα περνούν οι αγαπημένοι της άνθρωποι. Στο σπίτι είναι η μαμά, η γιαγιά και ο θείος.

«Στο Ντονέτσκ αυτή τη στιγμή έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια. Έχουν χτυπήσει το υδραγωγείο και υπάρχει πρόβλημα και με το ρεύμα. Κάλεσα την μητέρα μου πριν λίγες μέρες και άκουγα την φωνή της να τρέμει. Μου είπε ότι είχαν γίνει 17 εκρήξεις. Μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν είχα επαφή μαζί της και συνεχίζει να μου λέει το ίδιο», εξήγησε η Ξένια των Rec.

«Πήγα στην Ουκρανία τον Αύγουστο για να δω την οικογένειά μου. Το ρίσκαρα. Είχε πολλές δυσκολίες το ταξίδι. Για να πάω στο Ντονέτσκ έπρεπε να βρω πιστοποιητικό γέννησης για να αποδείξω ότι γεννήθηκα εκεί. Άλλαξα δύο αεροπλάνα, έφτασα μέχρι τη Ρωσία και μετά με πήγε οδηγός στα σύνορα. Πέρασα τα σύνορα περπατώντας, με τη βαλίτσα στο χέρι. Είναι στρατιώτες και σε κοιτούν, είναι μια τρομακτική εικόνα», είπε η Ξένια για την τελευταία της επίσκεψη στην Ουκρανία.

«Εγώ σκέφτομαι συνεχώς τα ξαδερφάκια μου τα μικρά που μεγάλωσαν στον πόλεμο. Δεν ξέρουν τι είναι να έχει ένα μπλε ουρανό από πάνω σου και να ακούς πυροτεχνήματα», κατέληξε συγκινημένη η Ξένια.

Το ξέσπασμα της Ξένιας για τους γονείς της που βρίσκονται στον πόλεμο

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Δευτέρας 28/2 η Ξένια και περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που ζουν συγγενείς και φίλοι της, με τις δραματικές εξελίξεις να τρέχουν από λεπτό σε λεπτό.

«Οι τελευταίες μέρες είναι πολύ δύσκολες, είμαι από το Ντόνετσκ, είναι όλη η οικογένειά μου εκεί, ζουν καθημερινά στον κίνδυνο. Υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία, συνέχεια γίνεται βομβαρδισμός και ο μπαμπάς μου όταν μπορεί μου στέλνει μήνυμα να μου πει πώς είναι. Από το 2014 ζούμε στον πόλεμο, οι συγγενείς μου προσπαθούν ωστόσο να με ηρεμήσουν.

Οι φωνές τους τρέμουν, η μητέρα μου είναι άρρωστη και με ρωτάει «τί θα κάνω εάν δεν έχω φάρμακα; Δε μπορούν να φύγουν, δεν μπορώ να κάνω τίποτα να τους βοηθήσω. Το χειρότερο είναι ότι ζουν με αυτό και το αντιμετωπίζουν σαν μία συνήθεια. Οι άνθρωποί μου δεν θέλουν να φύγουν από εκεί. Πρέπει να τελειώσει όλο αυτό, συμβαίνει εδώ και 8 χρόνια. Τα ματάκια των παιδιών δεν πρέπει να βλέπουν τέτοιες εικόνες, τρέμω για το εάν θα ξαναμιλήσω στους γονείς και τους συγγενείς μου», ανέφερε η τραγουδίστρια.