Αλέξης Κούγιας: Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου - Η μήνυση που τον ''καίει''

Τι έχει συμβεί;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου - Η μήνυση που τον ''καίει''

Την οργή όλων έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με τους διεμφυλικούς - μεταξύ αυτών και του Γρηγόρη Βαλιαννάτου -, με αποτέλεσμα το Σωματείο Υποστήριξης και Διεμφυλικών να προχωράει σε καταγγελία κατά του δικηγόρου.

Το πρωί της Πέμπτης 10/3, ο συνήγορος του Σωματείου μίλησε στην Super Κατερίνα για αυτήν την καταγγελία και τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν, αφού πλέον με την μήνυση αυτή ο Αλέξης Κούγιας πρόκειται να σταλεί στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών μετά την καταγγελία στον Αλέξη Κούγια

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών έχει ακούσει τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κύριος Κούγιας οι οποίες είναι καθαρά τρανσφοβικές, είναι αντίθετες σε όλη ην κοινότητα των διεμφυλικών γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει να λάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα που υπάρχουν ασκώντας κανονικά τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος κατά των διακρίσεων με κριτήριο την ταυτότητα φύλου.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών όπως έχει ανακοίνωση και με το Δελτίο Τύπου του, θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας του συγκεκριμένου προσώπου για να βρεθεί ενώπιων του πειθαρχικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ζητώντας να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις για αθέμιτες δηλώσεις δικηγόρου εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Θα γίνει μια προκαταρκτική εξέταση από τον δικηγορικό σύλλογο, θα του γνωστοποιηθεί η καταγγελία που θα του επιβληθεί από το σωματείο και θα κληθεί να απαντήσει εγγράφως σε σχέση με αυτά για τα οποία καταγγέλεται. Ανάλογα με τις απαντήσεις του ο εισηγητής θα κρίνει κατά πόσο θα πρέπει να εισαχθεί η υπόθεσή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να παραστούμε και εκείνος και εμείς για να δούμε

ποιος παραβίασε τον κώδικα δικηγορικής δεοντολογίας και τον νόμο περί δικηγόρων προκειμένου να του επιβληθεί μια σχετική κύρωση» είπε ο δικηγόρος του Σωματείου Στήριξης Διεμφυλικών ο οποίος εξήγησε ότι οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν είναι από μια απλή επίπληξη μέχρι και αναστολή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Σωματείου Υποστήριξης των Διεμφυλικών.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στην Τζεφ Μοντάνα

Στην κάμερα της εκπομπής “Το Πρωινό” μίλησε το πρωί της Πέμπτης 4/3 ο Αλέξης Κούγιας, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με αφορμή την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός ποινικολόγος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην Μαίρη Συνατσάκη, έπειτα προχώρησε σε νέες δηλώσεις για την Τζεφ Μοντάνα η οποία έχει αποκαλύψει ότι είναι μάρτυρας καταγγελίας.

«Κάποιοι χρησιμοποίησαν όλη αυτή την υπόθεση για τους δικούς τους σκοπούς. Βλέπω και αυτόν τον μαντράχαλο εδώ πέρα, δυο μέτρα που είναι, πως τον λένε, το Τζεφ, ξέρω κι εγώ τι είναι… Τον βλέπω να κάνει δηλώσεις και να λέει ότι είναι μάρτυρας. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση… Κι εγώ δε γνώριζα το πραγματικό του όνομα, ούτε καν ποιος είναι. Βλέπω έναν αδύνατο εδώ πέρα που δε ντρέπεται να λέει ότι ο Λιγνάδης που είναι και 50 τον βίασε πριν από χρόνια. Τον βλέπω να λέει ότι είναι μάρτυρας σε αυτή την υπόθεση, καμία σχέση με την υπόθεση. Έμαθα ότι το επώνυμό του είναι Ασημακόπουλος.

Δεν είναι στον κατάλογο των μαρτύρων και δεν έχε εξεταστεί και ποτέ. Έρχεται εδώ, κανάλια τον φιλοξενούν. Είδα να δίνει και συνέντευξη σε σημαντικό κανάλι, να αναφέρεται στο όνομά μου. Μου έκανε και ένα εξώδικο. Πραγματικά γελάω, δεν ξέρω τι να πω κι εγώ. Έχουν αντιστραφεί οι όροι στην ελληνική κοινωνία με όλες αυτές τις αποκαλύψεις οι οποίες περιορίστηκαν τελικά στην υπόθεση του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.