"Κόλαφος" ο Αλέξης Κούγιας: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός;»

Καταγγελία εις βάρος του από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε συχνά τον κορυφαίο ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, να βρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα εκπομπών, εξαιτίας των πολυάριθμων υποθέσεων που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα, αλλά και να απασχολεί ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό με την κάθε δήλωση του.

Για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο, καταγγέλλει τον δικηγόρο, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με αφορμή δηλώσεις του στο Πρωινό. Όταν, μάλιστα, από την εκπομπή ενημέρωσαν τον κ. Κούγια για την καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του, εκείνος αναρωτήθηκε: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός; Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν υπάρχει και αυτό το σωματείο».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την καταγγελία σε βάρος του

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε τα στοιχεία της διεύθυνσης του σωματείου, που βρίσκεται στη Λ. Συγγρού, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Αυτό το σωματείο πού αλλού θα μπορούσε να εδρεύει; Στη Συγγρού θα μπορούσε να εδρεύει. Μου είναι αδιάφορη η γνώμη κάποιων που δεν είναι στο περιβάλλον μου και δεν ασκούν επιρροή στον τρόπο που εγώ κάνω τη δουλειά μου σχεδόν 50 χρόνια. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Η Φαίη Σκορδά, η οποία είχε γουρλώσει τα μάτια, σχολίασε στη συνέχεια: «Ζητώ συγγνώμη που κοιτούσα στο κινητό μου και δεν παρακολουθούσαν με όλες τις αισθήσεις μου, αλλά διαβάζω κάποιες αναφορές που έχουν κάνει στο άρθρο 5… Δεν είναι απλό όλο αυτό που έχει γίνει».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Πρωινό

Αλέξης Κούγιας για Τζεφ Μοντάνα - "Έβαλα τα γέλια όταν τον είδα.."

Αναβολή πήρε για ακόμη μία φορά, της πολυαναμενόμενης δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται με 4 βιασμούς, οι τρεις εκ των οποίων εις βάρος ανήλικων ατόμων. Το ίδιο έχει συμβεί άλλη μια φορά στο παρελθόν, λόγω φόρτου εργασίας του δικηγόρου του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια.

Ανάμεσα στους μάρτυρες λοιπόν, τη δική της αλήθεια αναμένεται να καταθέσει η Τζεφ Μοντάνα στο δικαστήριο, καθώς είναι ανάμεσα στους μάρτυρες για την υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Σχετικά με τη δική της κατάθεση, μίλησε στον αέρα του Πρωινού, την Παρασκευή 25/2, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

«Να σας πω κάτι. Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη του. Δε ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου. Μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση. Εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα να εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα. Δεν έχω άποψη. Ένα χρόνο τώρα ασχολούμαστε με… Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς. Έμαθα χθες το βράδυ ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου. Δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου.

Τον είχα δει μια μέρα στη Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε και ένα φτερό. Αν δείτε πως περπάταγε με το φτερό στα χέρια… Έβαλα τα γέλια. Περισσότερο γέλιο μου προκαλεί. Θα έρθουν εδώ, θα τους αξιολογήσει το δικαστήριο. Το εξώδικο μου είπαν ότι αναφέρονταν σε κάτι που είπα για τρίτο φύλο. Δεν το έχω διαβάσει. Υπάρχει και μια άλλη κοινωνία που τη σεβόμαστε. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, αλλά μέχρι εκεί όμως. Δε θα μας επιβάλλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, που προσωπικά πιστεύω πως δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν κριτική και στους υπόλοιπους».