Διεκόπη ξανά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι συνέβη

Όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Διεκόπη ξανά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι συνέβη

Σήμερα, Παρασκευή 25/2, είχε οριστεί να ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τρεις εκ των οποίων σε ανήλικους άνδρες. Στο δικαστήριο βρίσκονταν τα 3 από τα 4 θύματα, ενώ να σημειωθεί πως η δίκη είχε ήδη αναβληθεί την πρώτη φορά για επαγγελματικούς λόγους του Αλέξη Κούγια.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, με συνήγορο τον Αλέξη Κούγια, αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, ενώ λίγες ώρες πριν την δίκη δηλώσεις είχε κάνει και ο αδερφός του σχετικά με την έκβαση της και το αποτέλεσμα.

Η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 11:00 λόγω στάσης εργασίας, όμως ο Αλέξης Κούγιας, βγήκε εκτός της αίθουσας και ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η δίκη θα ξεκινήσει κανονικά στις 11:00 όπου τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα ο λόγος της αναβολής της δίκης για την επόμενη Πέμπτη, 3/3.

Τα λόγια του Αλέξη Κούγια για τη διακοπή της δίκης

«Πριν από λίγα λεπτά η πρόεδρος του δικαστηρίου μας ανακοίνωσε πως λόγω της αποφάσεως του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών υπαλλήλων, η γραμματέας της έδρας θα απέχει ως τις 11:00. Μας ανακοίνωσε όμως πως ανεξαρτήτου αυτού ότι στις 11 θα ανακοινωθεί νέα διακοπή της δίκης για την Πέμπτη 3/3 λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

«Επειδή την προηγούμενη φορά ένας συνάδελφος είπε ότι μπορεί να λείψουν κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίας, γιατί είναι φτωχά παιδιά και ζουν στο εξωτερικό, θέλω να σας πω ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω τα έξοδα για να έρθουν από το εξωτερικό. Και τα έξοδα της διαμονής και διατροφής τους. Γιατί δικαστήριο χωρίς μάρτυρες δε μπορεί να γίνει. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει».

Το σχόλιο του Αλέξη Κούγια για τον μηνυτή - "Αν είναι πρόβλημα το οικονομικό θα..."

«Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο να μην ξεκινήσει το δικαστήριο. Άλλωστε η μη εκκίνηση του δικαστηρίου δεν οφείλεται παρά μόνο σε ανυπέρβλητα προσωπικά μου κολλήματα. Δε μπορώ να αντιληφθώ με ποιο ηθικό ανάστημα κάποιος δικηγόρος που εμφανίζεται μόνο γι’ αυτή την υπόθεση και μιλάει, τόλμησε να πει ότι αυτό είναι ένα προσωπικό μου σχέδιο με σκοπό να αναβάλλονται συνέχεια οι δίκες ώστε στο τέλος να συμπληρωθεί το 18μηνο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξεκινήσει η δίκη» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο Δημήτρης Λιγνάδης «είναι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θέλει να παρακολουθήσει προσωπικά τη δίκη».

Απαντώντας σε όσα είπε πρόσφατα ο Αλί, ο ένας εκ των τεσσάρων μηνυτών, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ εκτός από μία νύχτα που εξετάστηκε άγρια μεσάνυχτα και την άλλη μέρα αναχώρησε άρον άρον όπως πληροφορηθήκαμε. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως καλό θα ήταν να έρθει να τα πει στο δικαστήριο να τα ακούσουμε κι εμείς, να τον δούμε και εμείς.

Εάν είναι και πρόβλημα οικονομικό, θα ζητήσω από τον κύριο Λιγνάδη να το πληρώσει κι αυτός. Γιατί άκουσα ότι ισχυρίζεται ο δικηγόρος ότι δε μπορεί γιατί είναι ακριβά τα εισιτήρια και που θα μείνει… Ε, δεν νομίζω τώρα».