Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν ταυτίζομαι απόλυτα με το #metoo»

«Η ζωή δεν είναι μόνο η βία στις διαπροσωπικές σχέσεις, είναι και η βία της κοινωνίας»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν ταυτίζομαι απόλυτα με το #metoo»

Στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» παραχώρησε δηλώσεις ο Γιάννης Ζουγανέλης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo καθώς συνεχίζει να απασχολεί αρκετά την ελληνική κοινωνία μετά από τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Δεν είμαι ταυτισμένος με τις κινήσεις του #MeToo. Γιατί δεν θα έπρεπε να εκφράζεται μόνο μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τι έκανε το #MeToo για τηλεοπτικές εκπομπές που κατά την άποψή μου η γυναίκα έχει προσβληθεί ασύστολα. Που έχει μία φυσιογνωμία σαν γυναίκα πρότυπο τσόντας. Η ζωή δεν είναι μόνο η βία στις διαπροσωπικές σχέσεις, είναι και η βία της κοινωνίας.

Σε ερώτηση για το αν θα επισκεπτόταν τον Πέτρο Φιλιππίδη ή τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές απάντησε αρνητικά. «Ο Πέτρος είναι δυνατός ηθοποιός αλλά είχε υπενεργητικότητα στη σκηνή αλλά και στη διαδικασία της έκφρασής του. Κάποια στιγμή διεκδικούσε τα πάντα, την πρωταγωνιστικότητά του έτσι που εγώ δεν συμφωνούσα».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη

Αυτό το όνομα θέλει να δώσει ο Γιάννης Ζουγανέλης στο εγγόνι του - «Αν είναι κορίτσι, να το βγάλεις..»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην κάμερα του Breakfast at Star έκανε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής 25/2 και μεταξύ άλλων μίλησε για ένα εγγονάκι που θα τον ολοκλήρωνε αλλά και για τον χώρο του θεάτρου.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πάντα είναι τόσο ειλικρινής όταν αποφασίζει να προβεί σε δηλώσεις και άλλοτε πολύ ευαίσθητο όταν αυτές αφορούν αγαπημένα του πρόσωπα.

Η μεγάλη του αγάπη δεν κρύβεται και είναι για την Ελεονώρα Ζουγανέλη την κόρη του, την οποία επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να δει μανούλα. Το ίδιο θέλει και η τραγουδίστρια, ωστόσο θέλει τον χρόνο της πάνω στο θέμα αυτό, καθώς συχνά της χρεώνουν εγκυμοσύνες σε σημείο να ξεσπάει.

«Θέλω ένα εγγονάκι, θέλω να γίνω παππούς, ελπίζω η κόρη μου να μου κάνει δώρο. Και θα σου πω κι ένα ευτράπελο: όταν της είπα να κάνει ένα παιδί και -για πλάκα- να το ονομάσει Γιάννη, μου απάντησε πως “είναι δεσμευτικό! Αλλά δεν θα είναι αγόρι, θα είναι κορίτσι”. Τότε της απάντησα πως “αν είναι κορίτσι, να το βγάλεις Γιάννη”. Και άρχισε και το σκεφτόταν, λέγοντάς μου πως αυτό έχει ενδιαφέρον» ανέφερε ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δημοσιογράφο Μαρία Κοκκολάκη.

Σε άλλο σημείο της εξομολόγησής του, ο Γιάννης Ζουγανέλης υποστήριξε πως «εγώ ξεκίνησα την σάτιρα τηλεοπτικά. Η τηλεόραση είναι μία παρέα, το θέμα είναι να μην την εκμεταλλευόμαστε για να κάνουμε ηλιθιότητες. Δεν θεωρώ ότι είναι σάτιρα να αναπαράγεις κάτι που έχεις δει πολλές φορές».