Δημήτρης Αποστόλου: «Έγινε η προστριβή Αλέξανδρου Ρήγα – Χρύσας Ρώπα και...»

Οι δηλώσεις του σεναριογραφου για το άδοξο τέλος του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δημήτρης Αποστόλου: «Έγινε η προστριβή Αλέξανδρου Ρήγα – Χρύσας Ρώπα και...»

Ο Δημήτρης Αποστόλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Super Katerina», το πρωί της Δευτέρας 14/3, και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το τέλος της σειράς «Η Τούρτα της Μαμάς», για την σχέση του με τον Αλέξανδρο Ρήγα αλλά και την σειρά «Τι ψυχή θαπαραδώσει μωρή».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο κίνημα #metoo και την αποκάλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αποστόλου για τον Αλέξανδρο Ρήγα

«Όταν το 2001 κάναμε το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” μιλάγαμε για το metoo, για την κακοποίηση. Που έμειναν όλοι; Στο γιατί κόπηκε η σειρά. Αυτό μας ενδιαφέρει; Για μένα ήταν μεταφυσικό τελείως. Δεν έπρεπε να ειπωθούν εκείνη την ώρα αυτά τα πράγματα. Ήταν τόσα λάθη μαζεμένα, που δεν μπορούσαν να γίνουν.

Η στατιστική δεν δίνει πάνω από 10% σε μια κρίση, σε μια δουλειά. Το ένα πρόβλημα γίνονταν 3 και στο τέλος το πράγμα έγινε ανεξέλεγκτο, δεν μπορούσε να σταματήσει πουθενά. Έγινε η προστριβή Αλέξανδρου Ρήγα – Χρύσας Ρώπα, αλλά αυτό συνέβαινε συνεχώς. Κι έφτασε μια στρακαστρούκα να γίνει θερμοβαρική βόμβα. Κακή διαχείριση κρίσης από το κανάλι, από εμάς, από την παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αποστόλου.

«Το πήγαμε και σε άλλα κανάλια, αλλά δεν μας απάντησαν ποτέ. Το πήρε η ΕΡΤ αν και υπήρξαν αντιδράσεις από απόστρατους αξιωματικούς, “παλιά” μυαλά της ΕΡΤ. Πήγαμε με τη λογική να κάνουμε μια χρονιά. Μπήκαμε στη δεύτερη σεζόν και αποφασίσαμε να μην πάμε τρίτη. Η επίσημη γραμμή της ΕΡΤ είναι ότι τελειώνουμε φέτος και για το μέλλον βλέπουμε. Δεν ενημέρωσα κανέναν στην ΕΡΤ για το γκέι φιλί», είπε χαρακτηριστικά για την σειρά «Η Τούρτα της Μαμάς».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αποστόλου για το γκέι φιλί στην Τούρτα της Μαμάς

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε ο Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηε στο γκέι φιλί που προβλήθηκε μέσα από τη σειρά του, Τούρτα της Μαμάς στη συχνότητα της ΕΡΤ.

«Είναι δυσάρεστο το ότι αυτό το πράγμα μας απασχολεί ακόμα και σήμερα. Δηλαδή το αυτονόητο, η αγάπη, ο ενθουσιασμός, η χαρά, θα έπρεπε να είναι μια ιστορία που να μην αφορά κανέναν. Είναι όλοι οι άνθρωποι, πώς ακριβώς βγαίνει η ψυχούλα τους. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, όπου η αγάπη γενικώς αντιμετωπίζεται με μία δυσανεξία. Αυτή λοιπόν η δουλειά σκοπό δεν είχε ούτε να δείξει μια κορεκτίλα, ούτε να πάμε να κάνουμε κηρύγματα.

Πριν από πολλά χρόνια είχα μια σκέψη ένα βράδυ, ότι αν με χτυπήσει ένα αμάξι αύριο, τι θα έχουν να θυμούνται από εμένα. Είπα, λέγε την αλήθεια εκεί που μπορείς, εκεί που την αντέχουν, εκεί που έχει λόγο να υπάρχει και άσε το υπόλοιπο πέρα. Αυτό το ακολούθησα και μία μέρα που συζητάγαμε με τον Αλέξανδρο τι θα κάνουμε την “Τούρτα της μαμάς”, λέω τι μας λείπει;

Και έτσι αρχίσαμε σιγά σιγά και φέραμε ένα νέο χαλί, όπου θα έπρεπε να παίξουν παιδιά, οικογένειες, να χαρούν φίλοι, να κλάψουν, να κάνουν οτιδήποτε κάνει κάποιος άνθρωπος σε ένα χαλί και είπαμε ότι μπορεί να είναι η τελευταία μας δουλειά, ας πούμε την αλήθεια μας. Όταν τελείωσε το προχθεσινό επεισόδιο με πήραν κάποιοι φίλοι οι οποίοι μου συζήτησαν πώς μας άφησε η ΕΡΤ και μιλάτε έτσι. Όχι το φιλί, αλλά το πώς μιλάμε.

Όταν τελειώσαμε την “Τούρτα” δεν ξέραμε τι είχαμε κάνει. Οι γραφιάδες είναι οι πιο ανασφαλείς άνθρωποι του κόσμου. Το δώσαμε να μας πουν μια γνώμη, όχι για να πάει στην ΕΡΤ, αυτό δεν το είχαμε καν στο μυαλό μας. Μετά από τρεις μέρες μας φώναξαν και τους ρωτάγαμε αν είναι σίγουροι ότι το θέλουν εδώ. Μας είπαν ελεύθερα κάντε ό,τι θέλετε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.