Για την στήριξή του στο κίνημα #Metoo αλλά και για τους ηθοποιούς που βρίσκονται στο επίκεντρο, μίλησε ο Δημήτρης Αποστόλου στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ενώ αναφέρθηκε και στο σίριαλ της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς» και το μέλλον του. 

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αποστόλου

Όσον αφορά την πανδημία και το αν φοβάται τον νέο ιό, ο ίδιος είπε: «Πέρασα δύο φορές Covid19 και κάπνιζα», μια δήλωση που έκανε την Κατερίνα Καινούργιου να τον «μαλώνει».

Όσον αφορά το μέλλον της σειράς του ανέφερε πως: «Η επίσημη ενημέρωση της ΕΡΤ είναι ότι τελειώνουμε και στο μέλλον βλέπουμε», ενώ πρόσθεσε πως «Η ΕΡΤ μας έχει αφήσει τελείως ελεύθερους. Την ελευθερία που έζησα στην ΕΡΤ δεν την έχω ζήσει στα ιδιωτικά κανάλια. Διαβάζουν τα σενάρια και βλέπουν το επεισόδιο τέσσερις μέρες πριν προβληθεί. Δεν δέχθηκα ούτε μία μέρα “μην πείτε αυτό”». (Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Δημήτρη Αποστόλου για το γκέι φιλί)

Ο διάσημος σεναριογράφος μίλησε και για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: «Τότε μιλάγαμε για το MeToo. Ήταν τελείως μεταφυσικό ότι κόπηκε η σειρά. Δεν έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα. Ήταν τόσα λάθη μαζεμένα».

Τον Παύλο Χαϊκάλη, ο Αποστόλου υπογράμμισε ότι τον θεωρεί πραγματικό του φίλο, τον Κιμούλη ένα δύσκολο παιδί και πως με τον Ρήγα απλά χάθηκαν.

«Τον Παύλο Χαϊκάλη τον θεωρώ πραγματικά φίλο μου και στεναχωρήθηκα και με τον αδερφό του. Είναι αυθόρμητος, παρορμητικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν κακός, μπορεί να το έχασε στην επόμενη μέρα. Για τα υπόλοιπα φαινόμενα, μη γελιόμαστε, τα ξέραμε όλοι. Μιλάμε για στρατούς. Αν ανοίξον στόματα θα βγουν τέρατα. Ο Κιμούλης είναι ένα δύσκολο παιδί, δεν μπορώ να σου πω ότι αυτά που ακοώ με ξαφνιάζουν. Είναι εκρηκτικός άνθρωπος, το θέατρο είναι σκληρό μαγαζί».

«Χαθήκαμε για λίγο με τον Αλέξανδρο Ρήγα, είχαμε και κάποια ενδοοικογενειακά. Βρεθήκαμε μετά από 5 χρόνια και ήταν σαν να είχαμε βρεθεί την προηγούμενη μέρα».

«Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα»

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Δημήτρης Αποστόλου βρέθηκε καλεσμένος στο The 2night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών στον χώρο του θεάματος.

«Εμείς ξέρεις τι έχουμε περάσει; Κάναμε ψυχανάλυση μέχρι το πρωί σε ηθοποιούς όταν είχε γίνει χαμός στον θίασο και δεν ξέραμε αν θα βγει η παράσταση την επόμενη μέρα. Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα. Δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια τα σοβαρά εγκλήματα. Δεν θα δικαστούν ποτέ. Εμείς με το “Τι ψυχή”, μιλούσαμε για την κακοποιημένη γυναίκα. Βάζαμε το δίλημμα αν επιτρέπεται η αυτοδικία. Αν ο κακοποιημένος άνθρωπος πρέπει να σκοτώσει τον βιαστή του. Εγώ πιστεύω ότι κάποιος δεν ήθελε να βγει αυτό πριν από 20 χρόνια.

Η ιστορία ήταν να βρούμε κάτι αντίστοιχο με τους “Ξένους”. Γνώρισα δύο γυναίκες, που μου αποκάλυψαν πως είχαν βιαστεί. Άρχισα να μπαινοβγαίνω σε ιδρύματα κακοποιημένων γυναικών. Ο Αλέξανδρος είχε δει μια ταινία με βιασμούς. Κάθε φορά που τελειώναμε επεισόδιο με έπιαναν τα συκώτια μου. Νιώθω ότι είναι λίγο καταραμένο, το έχουμε παλέψει πολλές φορές να γίνει θεατρικό. Όλοι έμειναν στο κουτσομπολιό, όχι στο το τι θέλαμε να πούμε.

Είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά όχι έτσι όπως έχει γίνει τώρα, με λαϊκό δικαστήριο. Πρέπει να υπάρχει νόμος, να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Το θυμικό λέει υπέρ, το λογικό λέει άλλα. Αν μου πειράξει τα παιδιά μου κάποιος τον έχω φάει στο γόνατο. Δεν λέω ότι είναι το σωστό.

Ο κακοποιητής είναι και κακοποιημένος. Τους λυπάμαι σε έναν βαθμό, γιατί έχουν φάει πολύ ξύλο στην ψυχή τους. Ένα χοντροκομμένο καμάκι, η κακοποίηση ανηλίκου και ο δάσκαλος που ξεφεύγει από τα όρια δεν είναι το ίδιο. Δεν θα καθαρίσει ο χώρος. Κουτσομπολιό κάνουμε. Προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Πολλά ξέρουμε αλλά δεν είναι δική μας δουλειά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που το θύμα έχει εξομοιωθεί με τον θύτη. Η ευκαιρία χάθηκε. Δεν είναι βιασμένη η γυναίκα που κάθεται στον καθένα για να μην χάσει τη δουλειά της; Και λένε ότι είναι συναινετικό. Δεν είναι.