Χαμός στο Πρωινό με το δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη - «Θα απευθυνθώ στη δικαιοσύνη αν συνεχίσετε...»

«Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Χαμός στο Πρωινό με το δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη - «Θα απευθυνθώ στη δικαιοσύνη αν συνεχίσετε...»

Γνωστό έγινε πριν λίγη ώρα μέσα από την εκπομπή Πρωινό, πως η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που ξεκινά κανονικά αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου, δεν θα γίνει καθώς ο ηθοποιός δεν θα παραστεί. Το γεγονός δημοσιοποίησε ο δικηγόρος του, που μίλησε στην εκπομπή ενώ λίγο αργότερα τοποθετήθηκε και σε ένα ρεπορτάζ που πρόβαλαν χθες 16/3, και τον έκανε πυρ και μανία.

Έξαλλος ο δικηγόρος του Φιλιππίδη με αναληθές ρεπορτάζ για τη δίκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ένας γυναικολόγος – μαιευτήρας θα καταθέσει και θα επιβεβαιώσει μαρτυρίες θυμάτων για πολύ σοβαρά περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Θα πέσουμε από τα σύννεφα από αυτά που θα πει ο γιατρός. Θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα με όσα θα πει, γιατί είναι επιστήμονας» είχε πει χθες ο Τάσος Τεργιάκης, και ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κύριος Δημητρακόπουλος το χαρακτήρισε αναληθές!

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα ακούγοντας όσα έλεγε πριν ο συνάδελφός σας… Αυτός ο συνάδελφός σας κάνει ρεπορτάζ δικαστικό, αναφέρεται σε έναν γυναικολόγο που πρέπει να ξέρετε πώς όταν οι παθούσες θέλουν να φέρουν στο δικαστήριο έναν μάρτυρα, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία έγγραφη, εξώδικη, την οποία εμένα πρέπει να μου γνωστοποιήσουν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες για υποστήριξη της κατηγορίας. Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος.

Το να έρχεται αυτή τη στιγμή εντελώς αντιθεσμικά ένας δημοσιογράφος να σας λέει ότι θα έρθει ένας γυναικολόγος ο οποίος θα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για γεγονότα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λυπάμαι που το λέω αλλά όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα. Δεν είναι σωστό να μεταδίδει ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς. Υπάρχουν και κάποια όρια. Είναι ποινικό αδίκημα. Εάν εξακολουθήσετε να μεταδίδετε ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς, πλέον εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Είμαι δικηγόρος σας, είμαι φίλος σας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Παράλληλη τηλεδίκη με τηλεεισαγγελέα τον δικός σας συνάδελφο, ο οποίος είναι και τηλεδικαστής και θα βγάλει και απόφαση σε λίγο…»

«Αν είναι ψευδείς οι πληροφορίες θα αποδειχθούν, αλλά μη με λέτε τηλεδικαστή», αντέδρασε ο Τάσος Τεργιάκης και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αντέδρασε ακόμα πιο έντονα: «Δεν μπορεί να γίνεται παράλληλα μια τηλεοπτική παράγκα. Αυτό που κάνετε εσείς δεν το κάνει καμία άλλη εκπομπή. Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών».

«Δεν είναι οχετός, έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είμαι τηλεδικαστής, είμαι δημοσιογράφος ταπεινός και μεταδίδω αυτά που μαθαίνω. Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος.

Μερικά λεπτά μετά, οι τόνοι έπεσαν και ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε: «Ξέρετε ότι πάντα είμαι υπερασπιστής των δημοσιογράφων και θέλω να είμαι σε μια κοινωνία που να με βρίζουν από τα ΜΜΕ, παρά να είμαι σε μια κοινωνία που όποιος τολμήσει να με βρίσει θα πάει στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με μηνύσεις ούτε με αγωγές ούτε με τίποτα».

Τι θα καταθέσει η Κάτια Δανδουλάκη στην δίκη του Φιλιππίδη

Αύριο 18/3 αναμένεται να γίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού. Η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη θα δώσουν το παρόν στο δικαστήριο καθώς θα είναι μάρτυρες κατηγορίας.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή».