Αποφασίστηκε - Θα είναι ή όχι ο Πέτρος Φιλιππίδης στην σημερινή δική;

Μόλις ξεκίνησε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αποφασίστηκε - Θα είναι ή όχι ο Πέτρος Φιλιππίδης στην σημερινή δική;

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 18/3 ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Παρόλα αυτά, ο ηθοποιός αποφάσισε να μην παραστεί στο δικαστήριο

Σύμφωνα με την εκπομπή MEGA Καλημέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο για παθολογικούς λόγους και ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος θα ζητήσει διακοπή της δίκης καθώς όπως υποστήριξε δεν μπορεί γίνει η δική χωρίς εκείνον.

Η κατάσταση του ηθοποιού δεν είναι καλή καθώς έχει χάσει πάρα πολλά κιλά και δεν μπορεί να περπατήσει.

Απών ο Πέτρος Φιλιππίδης από την σημερινή 18/3 δίκη του

Με πόσα χρόνια φυλάκισης είναι αντιμέτωπος;

Στο Πρωινό, το πρωί της Πέμπτης 17/3, μίλησε ο δικηγόρος του και αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ενώ την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν δημοσιεύματα για την ποινή που αντιμετωπίζει και τα χρόνια που θα περάσει στη φυλακή.

Ο ηθοποιός έχει ήδη μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από την Τρίπολη και αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αίθουσες συναντώντας τις κυρίες που τον κατήγγειλαν. Τρεις ηθοποιοί κλήθηκαν από τις καταγγέλουσες να παραστούν ως μάρτυρες στη δίκη, και οι κυρίες αυτές είναι οι: Εβελίνα Παπούλια, Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη.

Την ίδια ώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ενώ έχει χάσει 25 κιλά, και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και ανησυχώντας για την κατάστασή του.

Ωστόσο, αυτό που είναι και το πιο σημαντικό εξ όλων είναι με πόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα κινδυνεύει ο ηθοποιός, αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Αν πράγματι το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή του θα είναι περίπου 20 χρόνια στη φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι αν καταδικαστεί και με δεδομένο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τώρα είναι 57 στα 58, όταν θα έρθει η στιγμή ν’ αποφυλακιστεί θα πλησιάζει τα 80.