«Είχαμε πλακωθεί πολλές φορές» - Το άγνωστο περιστατικό του Τάκη Παπαματθαίου με τον Φιλιππίδη

«Με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είχαμε πλακωθεί πολλές φορές» - Το άγνωστο περιστατικό του Τάκη Παπαματθαίου με τον Φιλιππίδη

Το μεσημέρι της Παρασκευής 18/3, η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου φιλοξένησε τον ταλαντούχο και αγαπημένο σε όλη την πορεία του από το κοινό, τον ηθοποιό Τάκη Παπαματθαίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγο της ημέρας με τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία εν τέλει διακόπηκε, ο ηθοποιός ρωτήθηκε για τη συνεργασία τους αλλά και γενικότερα για την άποψη του επί του θέματος.

"Κόλαφος" ο Τάκης Παπαματθαίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Παπαματθαίου δήλωσε «Mε είχε πάρει ο Πέτρος τηλέφωνο και αυτό που τον ρώτησα, δεν μου απάντησε βέβαια, ήταν «Γιατί;». Είχα αυτή την απορία. Δεν μπορούσα να το φανταστώ καθόλου. Εγώ με τον Πέτρο έχω συνεργαστεί, και υπήρχε μια αλληλοεκτίμηση. Ήταν δύσκολος χαρακτήρας. Εμείς μπορεί πολλές φορές να είχαμε πλακωθεί αλλά ήξερα να τον χειριστώ τον Πέτρο».

«Εφόσον αποδειχθεί αθώος ο Πέτρος Φιλιππίδης, φυσικά και θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του, όλο αυτό για το θέατρο μπορούμε να το πούμε και σαν ξεκαθάρισμα για το θέατρο. Πάντα συνέβαινε»

H απάντηση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη για την απουσία του

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (18/3) με την απουσία του ηθοποιού (δείτε εδώ την άφιξη των βασικών μαρτύρων). Ο δικηγόρος του, εξήγησε πως η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη και πως πλέον η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που είχαμε κάποτε κατά νου.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση».

Η Πολιτική Αγωγή πρότεινε την εξέταση ως μαρτύρων των ηθοποιών Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια με τον κύριο Δημητρακόπουλο να ξεκαθαρίζει πως έχει λάβει γνώση αυτής της εξέλιξης.

«Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει».