12 εκατομμύρια ευρώ η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα - Πού τα αφήνει;

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
12 εκατομμύρια ευρώ η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα - Πού τα αφήνει;

Θλίψη είχε προκαλέσει η είδηση πως ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από την ζωή μετά από την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εκπομπή «Happy Day» στο φως της επιφάνειας βγήκε η ιδιόχειρη διαθήκη του γνωστού δημοσιογράφου.

Μάλιστα, στην διαθήκη γίνεται λόγος για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Οι πληροφορίες για την ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα

Μήνυση στην σύζυγο και τους κληρονομους του Γιώργου Τράγκα - «Πρόκειται για κακούργημα»

Ο Πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης προχώρησε σε μήνυση και αγωγή στη σύζυγο του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά αλλά και τους κληρονόμους του την ώρα που σημειώθηκε και μερικές ανατροπές με την διαθήκη του.

Ο ίδιος μίλησε το πρωί της Παρασκευής 4/2 στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως όταν αποχώρησε από το κτήριο όπου στεγαζόταν οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι», δεν του παραδόθηκαν ποτέ δύο προσωπικοί του υπολογιστές, ένα γραφείο, κάποια άλλα αντικείμενα και κάποια προσωπικά του έγγραφα.

«Αυτό είναι υπεξαίρεση προσωπικών και εταιρικών δεδομένων. Μάλιστα ο ένας υπολογιστής ήταν της εταιρίας μου και έχουν μέσα σημαντικά πράγματα από προσωπικές μου έρευνες. Γνώριζαν γι’ αυτό, τους είχα κάνει πολλές επισημάνσεις.

Μου είχαν πει ότι ως 31 του μηνός θα μου παραδοθούν, ωστόσο μετά έστειλα και εξώδικο». Όπως υποστηρίζει ο Πάρις Κουρτζίδης, αυτό πρόκειται για κακούργημα.