Πέτρος Φιλιππίδης: Τι ζητά η πλευρά των γυναικών για την επόμενη δίκη - Η αποκάλυψη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Πιθανότατα να γίνει δεκτό το αίτημα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέτρος Φιλιππίδης: Τι ζητά η πλευρά των γυναικών για την επόμενη δίκη - Η αποκάλυψη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Μετά την πρώτη αναβολή της δίκης για την υπόθεση του Πέτρου Φιιππίδη έχει οριστεί η δεύτερη δικάσιμος για τις 28/3. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες και από τον περασμένο Ιούλιο κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. Ωστόσο λόγω της δίκης πλέον έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

Στις 18/3, οπότε είχε οριστεί η πρώτη δικάσιμος, ο ηθοποιός δεν παρευρέθηκε στην δικαστική άιθουσα επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του. Με τη νέα ημερομηνία ελπίζουν όλοι πως ο ηθοποιός θα μπορέσει να παρευρεθεί στην δίκη, ενώ ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Πρωινό, υποστηρίζει ότι ο δικηγόρος των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό πρόκειται να καταθέσει αίτημα να γίνει η εξέτασή τους κεκλεισμένων των θυρών.

«Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξη της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση.

Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό «τηλεοπτική παράγκα» στην αντιπαράθεση με τον Τάσο Τεργιάκη, ενώ αποκάλυψε κι ένα περιστατικό λεκτικής επίθεσης μίας κυρίας σε μάρτυρα υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του αδίκως έχει προφυλακιστεί.

«Όταν μια γυναίκα βιάζεται δεν έχει ανάγκη να...»

Δηλώσεις έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη αμέσως μετά την διακοπή της δίκης το μεσημέρι της Παρασκευής 18/3. Ο ηθοποιός όπως έγινε γνωστό δε μπόρεσε να παραστεί στην δίκη σχετικά με τον ένα βιασμό και τις 2 απόπειρες, που του καταλογίζονται.

Πολύς κόσμος έσπευσε να κατηγορήσει τον Φιλιππίδη για δειλία και αυτό το γεγονός θέλησε να ξεκαθαρίσει η υπερασπιστική του γραμμή. Πιο αναλυτικά ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως δεν πρόκειται για καμία αποφυγή και καμία παράσταση η σημερινή δίκη.

«Η παρούσα διαδικασία δεν είναι θεατρική παράσταση. Ο κ. Φιλιππίδης δεν υποδύεται κάποιον ρόλο. Το ακροατήριο και οι φυλακές δεν είναι θεατρικό σκηνικό είναι πραγματικότητα. Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα είναι αποφασισμένος να καταρρίψει όλες τις έωλες κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Όταν μια γυναίκα βιάζεται δεν έχει ανάγκη να της το θυμίσει κανένας», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας ότι μετά από δυο μήνες η καταγγελλούσα επισκέφθηκε το Πέτρο Φιλιππίδη και είπε ότι βιάστηκε ξανά.

Τέλος, ο κύριος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι ο ηθοποιός έχει στο πλευρό του την οικογένειά του όχι όμως και τους συναδέλφους τους που δεν έρχονται να καταθέσουν για τη συνεργασία που είχαν, επειδή φοβούνται μην υπάρξει δημόσια διαπόμπευση.