«Τον έλεγα πατέρα...» - "Σπάει" τη σιωπή του ο Νίκος Κουρής για τον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη

Πότε γνωρίστηκαν για πρώτη φορά;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
«Τον έλεγα πατέρα...» -

Ο Νίκος Κουρής έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, το μεσημέρι της Δευτέρας 21/3 στο "Love It" και μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την δικαστική του διαμάχη με την άλλη κόρη του συνθέτη Μαργαρίτα.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

«Ελπίζω ότι μετά από αυτή την απόφαση, να τελειώνουν όλα εδώ. Ακούστηκαν διάφορα και από τον δικηγόρο της Μαργαρίτας που βγήκε πρόσφατα σε κάποιο κανάλι. Ποτέ η απόφαση δεν μου απαγόρευσε να χρησιμοποιώ το επίθετο. Το μόνο που έγραφε η απόφαση είναι να μην ισχυρίζομαι ότι είμαι γνήσιο τέκνο.

Σύμφωνα με το οικογενειακό δίκαιο, γνήσιο τέκνο σημαίνει ότι εγώ θα έπρεπε να είμαι ένα παιδί της Μυρτώς και του Μίκη το οποίο το πετάξανε, αυτό όμως δεν ισχύει και δεν θα το ισχυριζόμουν και ποτέ, η μητέρα μου είναι η Αλεξάνδρα και η σχέση που είχα με τον Μίκη είναι άλλη.

Τώρα ήρθε η νέα απόφαση, η οποία λογικά απόρριψε ως απαράδεκτη τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας διότι θα έπρεπε να εξηγήσει αυτό το δικόγραφο. Αν ήθελα κάτι να κάνω, και αυτό είναι και η μαγκιά, δεν μπορείς να έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο απέναντί σου, να περιμένεις να φύγει, για να πεις τώρα που έφυγε και δεν σε έχω απέναντί μου, θα πάω εγώ να διεκδικήσω.

Εγώ είχα δηλώσει στον ίδιο τον Μίκη πως δεν πρόκειται να διεκδικήσω κάτι από την περιουσία του. Συνάντησα για πρώτη φορά τον Μίκη όταν ήμουν 30 ετών, τον ξάφνιασα. Γνώριζα και εγώ και εκείνος ότι ήμουν γιος τους. Με κοίταξε και μου είπε είσαι ευάερος, ευήλιος και ωραίος. Νιώθω γιος του και τον έλεγα πατέρα. Έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους να γνωρίζουν την αρχή του νήματος για να μπορέσουν να πάρουν τον δρόμο τους.

Όταν έμαθα ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, ήμουν σε μία πολύ γόνιμη περίοδο της ζωής μου. Δεν μπορείς εκεί να τα παγώσεις όλα και να πεις τα διαλύω όλα. Έχεις αυτή την πληροφορία και βλέπεις με τον καιρό πως μπορείς αυτό να το διαχειριστής και τι να κάνεις. Η αλήθεια είναι πως είχα απορίες από μικρός, τις οποίες με βοήθησε η μητέρα μου να της λύσω», είπε αρχικά ο Νίκος Κούρης.

Τα πρώτα λόγια του Νίκου Κουρή για την δικαστική απόφαση

Όπως έγινε γνωστό, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Νίκος Κουρής μίλησε ζωντανά το πρωί του Σαββάτου 12/3 στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως: «Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω όσο αφορά στη δικαστική απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σε αυτό που κάνω.

Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα με τη στάση της φαίνεται να έχει κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία»