Τάσος Κωστής για δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θα πάω έξω από το δικαστήριο γιατί...»

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή για Χαϊκάλη και Φιλιππίδη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τάσος Κωστής για δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θα πάω έξω από το δικαστήριο γιατί...»

Στην κάμερα του «Super Κατερίνα» μίλησε ο Τάσος Κωστής και τοποθετήθηκε για την αντικατάσταση του Παύλου Χαϊκάλη στην ταινία «Καρδίτσα Forever», ενώ μάλιστα πήρε και ξεκάθαρη θέση για το #MeToo και την παρουσία πολλών ηθοποιών στο δικαστήριο για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή για Χαϊκάλη και Φιλιππίδη

«Κάποιος λόγος θα υπάρχει για να γίνονται όλα. Αυτά την παραγωγή πρέπει να ρωτήσετε δεν είμαι αρμόδιος εγώ», δήλωσε ο ηθοποιός αναφερόμενος στην «Καρδίτσα Forever».

Όσον αφορά την απουσία του από τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, τόνισε: «Τι περιμένατε να είναι παρών; Πάντα υπάρχει μια αναβολή όταν υπάρχει μια δίκη, δεν ξεκινάει αμέσως», αφήνωντας μια υπόνοια ότι θα παρευρεθεί σε κάποια άλλη δικάσιμο.

Για τους συνάδελφούς του που υποστηρίζουν τα θύματα της υπόθεσης ο Τάσος Κωστής ανέφερε: «Κάτι ξέρουν για να το κάνουν. Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν γίνεται κάτι πρέπει να λέγεται εκείνη την ώρα και εκεί να μαζευόμαστε, να μην αφήνουμε το έγκλημα να γίνεται και μετά αφού περάσουν τα χρόνια να θυμηθούμε και να το κάνουμε τώρα. Τώρα δεν γίνεται γιατί έχουν γίνει περισσότερα εγκλήματα. Μην το αφήνουμε και βρωμίζει. Κακοφορμίζει και μετά ψάχνουμε για να το διορθώσουμε, δεν διορθώνεται. Τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω».

Και πρόσθεσε: «Όχι εγώ δεν θα πάω, γιατί εγώ πολεμάω την ώρα που γίνεται. Προτιμώ να χάσω τη δουλειά μου παρά την αξιοπρέπειά μου».(Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει οο ηθοποιός μόλις έμαθε τα νέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη)

«Δε θέλω να λέω ούτε το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο Τάσος Κωστής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό Me Too και συγκεκριμένα στον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Όπως εξήγησε ο ηθοποιός, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μία πιο ιδιαίτερη συμπεριφορά, ωστόσο κανείς δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος τον αντικατέστησε στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

«Στο θέατρο, αν διώξεις ηθοποιός θα πρέπει να κατεβάσεις την παράσταση. Όπως εγώ δεν κάνω θέατρο από άποψη, γιατί είμαι στις ευαίσθητες ομάδες, δεν θέλω να μπαίνω σε κόσμο πολύ, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μια συμπεριφορά αλλά δεν το περιμέναμε αυτό. Δεν είμαστε στις πρόβες όλοι από πίσω. Μπροστά μας τέτοιο πράγμα δεν είχε συμβεί. Αυτά πρέπει να τα λένε εκείνη τη στιγμή. Όχι μόνο για τον Φιλιππίδη, αλλά και για τον Λιγνάδη που ούτε το όνομά του δεν θέλω να λέω.

Πρέπει να τα αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει. Μη φοβάστε ότι θα χάσετε. Να κερδίσετε έχετε, αξιοπρέπεια και ψυχική δύναμη. Κρεμάσαμε δύο ανθρώπους, οι υπόλοιποι; Γιατί δεν μιλάνε και για τις άλλες δουλειές;», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην θεατρική παράσταση που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή: «Πάντα γίνονταν, κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί. Και τι έγινε; Και πρώτα έκανε θέατρο και έκανε και όλα τα άλλα».

Για τον Παύλο Χαϊκάλη είπε: «Δεν κάνει έγκλημα. Δουλεύει για να ζήσει. Το ότι είχε μια κακή συμπεριφορά δεν θα τον σκοτώσουμε τον άνθρωπο».