Ηθοποιός ουκρανικής καταγωγής εισβάλλει στην Σκοτεινή θάλασσα: «Οι συγγενείς μου στο Κίεβο δε μπορούν...»

«Προσωπικά δυστυχώς έζησα τρεις πολέμους»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ηθοποιός ουκρανικής καταγωγής εισβάλλει στην Σκοτεινή θάλασσα: «Οι συγγενείς μου στο Κίεβο δε μπορούν...»

Ο Δαυίδ Μελτέζε βρέθηκε στο Mega Kαλημέρα να κάνει δηλώσεις για την κατάσταση της Ουκρανίας μιας και ο ίδιος βιώνει και έχει ενημέρωση για τα γεγονότα, αφού είναι κατά ήμισυ ουκρανικής καταγωγής. Ο ηθοποιός, ο οποίος πρόκειται πολύ σύντομα να βρεθεί στη σειρά Σκοτεινή θάλασσα, έχει βιώσει για δεύτερη φορά τον πόλεμο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Γεωργία με αποτέλεσμα τα τωρινά γεγονότα του πολέμου να του είναι τόσο γνώριμα όσο και πονετικά. Μια αντίστοιχη ιστορία ζωής έχει και η Τάμτα, η οποία συμπαραστέκεται απεριόριστα στους πληγέντες.

Oι δηλώσεις του Δαυίδ Μελτέζε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Έζησα στη Γεωργία μέχρι τα 21 μου. Η μητέρα μου έχει ουκρανικές ρίζες, ο πατέρας μου είναι Γεωργιανός. Προσωπικά δυστυχώς έζησα τρεις πολέμους στη Γεωργία. Έναν εμφύλιο την Τυφλίδα, και δυο πολέμους στην Νότια Οσετία και την Αμπχαζία που ήμουν φαντάρος, από το 93 μέχρι το 86. Ήμουν τυχερός γιατί δεν έζησα το να ζήσω να πολεμήσω και να με πολεμήσουν, ευτυχώς. Τα είδα όμως όλα από κοντά.

Στην Ουκρανία έχω συγγενείς από την πλευρά της μητέρας μου. Δυστυχώς τα πράγματα εκεί είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολα. Κρύβονται στα καταφύγια, στο μετρό, τη νύχτα δε μπορούν να κυκλοφορήσουν γιατί βομβαρδίζεται η πόλη. Τα πάντα έχουν μεταφερθεί στα υπόγεια, νοσοκομεία, κλινικές, μαιευτήρια, μέχρι και σχολεία. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα είναι περιορισμένα. Έχουν τα απαραίτητα για να βιώσει κανείς. Νερό και φαγητό αλλά πολύ περιορισμένα. Αλεύρι, λίγη ζάχαρη για να πιουν ζεστό τσάι. Τέτοια πράγματα.

Οι συγγενείς μου στο Κίεβο δε μπορούν να φύγουν γιατί τα σύνορα της Πολωνίας όπου πρέπει να φτάσουν για να έρθουν μετά στην Ελλάδα είναι πολύ μακριά. Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς σε οποιονδήποτε δρόμο αν δεν έχει συμφωνηθεί από τις δυο πλευρές ότι δε θα βομβαρδιστεί. Η μέρα μου ξεκινάει και τελειώνει με την αναζήτηση αν είναι καλά, αν είναι ζωντανοί. Διαβάζω συνεχώς ειδήσεις για να βλέπω από όλες τις πλευρές τι συμβαίνει και πως εξελίσσονται τα πράγματα» εξομολογήθηκε ο Δαυίδ Μελτέζε.

Βίντεο από βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο – Η στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Βίντεο από τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 8 ατόμων, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο άμυνας, με τα πλάνα να δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης που ισοπέδωσε το κτήριο, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τα πλάνα δείχνουν έναν πύραυλο να πέφτει στο γυμναστήριο Sport Life έξω από το εμπορικό κέντρο Retroville αργά την Κυριακή, ισοπεδώνοντας το κτίριο και αφήνοντας το εμπορικό κέντρο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αναφέρει η Daily Mail.

Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι το εμπορικό κέντρο είχε μετατραπεί σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Στο μεταξύ, διαβάστε εδώ και τον τελευταίο απολογισμός των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα.