«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι...» - Η εξομολόγηση του Αντίνοου Αλμπάνη για τον Πέτρο Φιλιπππίδη

«Θέλω πάρα πολύ να φτάσουμε στην άκρη του νήματος»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι...» - Η εξομολόγηση του Αντίνοου Αλμπάνη για τον Πέτρο Φιλιπππίδη

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος έχει μιλήσει εκτενώς για το ζήτημα των καταγγελιών και των κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάτρου, ήταν καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης 24/3 στο Πρωινό και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία και τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μιας και οι δυο τους είχαν συνεργαστεί την περίοδο που ο Αντίνοος έδινε την μάχη του με τον καρκίνο, και σχολίασε τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

Οι δηλώσεις του Αντίνοου Αλμπάνη για τον Φιλιππίδη

«Περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να μιλήσει η Δικαιοσύνη… Θέλω πάρα πολύ να φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι πάντα για τους ανθρώπους ο λογαριασμός βγαίνει στο τέλος της ημέρας. Οι άνθρωποι είμαστε και καλοί και κακοί και καθάρματα και υπέροχοι και γλυκύτατοι…

Η δική μου προσωπική εμπειρία από τον Πέτρο ήταν μια καλή εμπειρία, όμως, αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Εγώ όταν έφτασα να συνεργαστώ με τον Πέτρο, ήταν ο χειμώνας που αρρώστησα, οπότε εκ των πραγμάτων υπήρχε μια συνθήκη πολύ συγκεκριμένη.

Ένας άνθρωπος που έχει έμφυτο το να συμπεριφέρεται άσχημα ή προσβλητικά ή να είναι παραβατικός, νομίζω κάμπτεται με ένα τρόπο όταν έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που νοσεί και το γνωρίζει ότι νοσεί. Δημιουργεί δηλαδή ένα προστατευτικό κλίμα. Οπότε, εγώ δεν είμαι μια ενδεικτική περίπτωση του πώς συμπεριφέρθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε εμένα, δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει κριτήριο του τι είναι ο Πέτρος σαν άνθρωπος», αναφέρει ο Αντίνοος Αλμπάνης και συνεχίζει:

«Το να έχει συμπεριφερθεί καλά σε έναν άνθρωπο αλλά σε άλλους 100 να έχεις συμπεριφερθεί χυδαία, δεν σε κάνει καλό άνθρωπο. Εγώ έτυχε να έχω μια καλή εμπειρία με τον άνθρωπο αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος μπορεί να έχει κάνει κάτι άσχημο ή δύσκολο γι’ αυτά τα κορίτσια τα οποία έχουν εκτεθεί αυτή τη στιγμή στο πανελλήνιο και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους».

«Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει τέτοιες πλευρές γιατί η δική μου εμπειρία δεν έχει καμία σχέση με αυτό», καταλήγει ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Δεν θα παραστεί η Κάτια Δανδουλάκη στη δίκη - Τι δήλωσε;

Το πρωί της Πέμπτης 24/3 στην εκπομπή του Πρωινού, αναπαράχθηκαν οι δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία από ότι είχε γίνει γνωστό θα ήταν μαζί με τους υπόλοιπους μάρτυρες στη δίκη Φιλιππίδη, ωστόσο εν τέλει από ότι φαίνεται η ηθοποιός δεν θα παραστεί στις 28 Φεβρουαρίου στο δικαστήριο.

Η Κάτια Δανδουλάκη δηλώνει μέσα από την εκπομπή Πρωινό, πως δεν θα παραστεί, ωστόσο, είναι εκεί για οποτεδήποτε την χρειαστεί η Δικαιοσύνη και αν κληθεί ως μάρτυρας θα πάει να καταθέσει στο πλευρών των γυναικών.

Η δημοφιλής ηθοποιός εξηγεί: «Σέβομαι την σοβαρότητα της δίκης και είμαι στο πλευρό των θυμάτων 100%. Αυτή την στιγμή τον λόγο έχει η δικαιοσύνη την οποία και εμπιστεύομαι. Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της εισαγγελίας κι αν μου ζητηθεί θα παραστώ για να καταθέσω όσα γνωρίζω.

Δεν σκοπεύω να παρουσιαστώ σε κάποιο από τα επόμενα δικαστήρια γιατί ο στόχος μου είναι η ουσία της υπόθεσης και όχι η αναπαραγωγή της εικόνας μου και του ονόματός μου που θα προκαλέσει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ο μοναδικός στόχος/σκοπός είναι να ακουστεί η αλήθεια με την οποία πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια».

Θυμίζουμε πως η Κάτια Δανδουλάκη ήταν παραγωγός σε μία παράσταση όπου συμμετείχε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Μετά από καταγγελία νεαρής ηθοποιού για ανάρμοστη συμπεριφορά, η κ. Δανδουλάκη αποφάσισε να διώξει από την παράσταση τον Πέτρο Φιλιππίδη.